Høyre styrker bostøtten til de som trenger det mest

DEBATT: I Norge skal alle ha et sted å bo.

Publisert: Publisert:

«Regelendringene vil gjøre det lettere for kommunene å bosette flyktninger og andre med spesielle utfordringer», skriver Aleksander Stokkebø. Foto: Torstein Lillevik

Debattinnlegg

 • Aleksander Stokkebø
  Fylkestinget i Rogaland, ungdomskandidat til Stortinget, H
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bostøtten er et viktig virkemiddel for at flere skal få tak over hodet. Stanley Wiraks (Ap) utspill i Aftenbladet 21. juli tyder på at han ikke vil huske Arbeiderpartiets egen historikk med å svekke bostøtten for de mest sårbare. I 2009 la de om ordningen og sørget for at den ikke lenger skulle justeres i takt med prisstigningen. Kombinert med kraftig økende boligpriser gjorde det at en av de mest sårbare gruppene i samfunnet fikk det vanskeligere med å komme seg inn på boligmarkedet.

Endelig tilpasset prisstigningen

Høyre, Frp, KrF og Venstre har gjennomført flere viktige endringer i bostøtten for å snu om på dette. De som trenger bostøtte, får en støtte tilpasset sin økonomiske situasjon, og nå er den endelig tilpasset prisstigningen. Dermed har vi tettet et hull i det sosiale sikkerhetsnettet, slik at færre faller utenfor, og flere løftes opp.

Høyre i regjering har sikret en mer rettferdig bostøtte.

Den gamle Arbeiderparti-ordningen baserte seg på gamle inntektstall, noe som førte til en urettferdig fordeling. Nå gis bostøtte alltid ut ifra siste månedslønn. På den måten unngår man at mennesker i en vanskelig situasjon plutselig står uten tak over hodet. De nye reglene vil også gjøre det enklere for barnefamiliene. Barns inntekt skal ikke lenger telle med i beregningen av bostøtte.

Grensen for hvor høye boutgifter som kan regnes med når Husbanken gir bostøtte, har rammet mange, særlig barnefamilier med høyere boutgifter enn denne grensen. Høyre i regjeringen har derfor økt grensen, spesielt for husstander med barn.

Mer fleksible regler

Vår regjering har også utvidet bostøtteordningen, slik at også de som bor i private bofelleskap kan motta støtte. Reglene har blitt mer fleksible, slik at alle skal ha mulighet til å få et hjem. Regelendringene vil også gjøre det lettere for kommunene å bosette flyktninger og andre med spesielle utfordringer.

Høyre i regjering har sikret en mer rettferdig bostøtte og utformet et mer fleksibelt regelverk. Kommunene har nå bedre muligheter for å skaffe bolig til de som trenger det mest, og bostøtten har økt. Det viktigste er å sørge for at alle har et trygt og bra hjem for seg selv og sine barn.

Publisert:

Les også

 1. Hevdar kutt i støtte gir færre bustader til vanskelegstilte

Mest lest akkurat nå

 1. FHI: Stor sjanse for Rogaland blir «rødt»

 2. Brekkebua i Sirdal var få uker unna åpning. Natt til mandag ble den totalskadet i brann

 3. Mann ble gravd ut for hånd etter spreng­nings­uhell

 4. Nytt smittetilfelle i Stavanger

 5. Får én time betalt for fem timers venting midt på dagen

 6. Trump frykter han går rett fra Det hvite hus til fengsel

 1. Debatt
 2. Aleksander Stokkebø
 3. Statsbudsjettet