Bli med å gå med bøsser for tv-aksjonen!

DEBATT: Tv-aksjonen NRK Plan 2021 går av stabelen søndag 24. oktober! Vi har som mål å besøke alle husstander i Stavanger kommune.

«År etter år er Stavanger den beste storbyen i landet når det gjelder innsamling til tv-aksjonen. Det setter vi utrolig stor pris på og satser på at vi får det til i år også», skriver innsenderne. Bøssa på bildet er fra tv-aksjonen i 2019.
  • Ann Sesilie Tekfeldt
    Politisk valgt leder for TV-aksjonskomiteen (Ap) i Stavanger
  • Anders Dahle Vedholm
    Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Rogaland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I år er tv-aksjonen tilbake som verdens største dugnad. Etter et digitalt 2020, trenger vi deg som bøssebærer igjen!

Høstens viktigste søndagstur

Nå på søndag har vi behov for over 1200 bøssebærere til å banke på dørene i alle de ni kommunedelene i Stavanger. Vi trenger deg som bor i Søre Ramsvik veg, deg i Hesbyvegen og deg i Rytterfaret. Vi trenger at hele Stavanger hjelper oss med å gå høstens viktigste søndagstur.

Mottaker av det vi skal samle inn er Plan Norge og deres arbeid for jenters rettigheter, og arbeidet for å bekjempe barneekteskap.

Passer det bedre for deg å ha en digital bøsse i år også? Ikke noe problem. Gå inn på www.blimed.no og registrer deg som bøssebærer. I år kan du enten gå med bøsse, ha en digital bøsse eller gjøre begge deler.

År etter år er Stavanger den beste storbyen i landet når det gjelder innsamling til tv-aksjonen. Det setter vi utrolig stor pris på og satser på at vi får det til i år også.

Mottaker av det vi skal samle inn er Plan Norge og deres arbeid for jenters rettigheter, og arbeidet for å bekjempe barneekteskap. Det er dessverre slik at hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene blir hindret i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god fremtid.

Nå ut til tre mill. mennesker

Med årets tv-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Vi skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling, og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen fremtid. Bli bøssebærer på søndag!

Publisert: