Bli med å gå med bøsser for tv-aksjonen!

DEBATT: Tv-aksjonen NRK Plan 2021 går av stabelen søndag 24. oktober! Vi har som mål å besøke alle husstander i Stavanger kommune.

«År etter år er Stavanger den beste storbyen i landet når det gjelder innsamling til tv-aksjonen. Det setter vi utrolig stor pris på og satser på at vi får det til i år også», skriver innsenderne. Bøssa på bildet er fra tv-aksjonen i 2019.

Debattinnlegg

 • Ann Sesilie Tekfeldt
  Politisk valgt leder for TV-aksjonskomiteen (Ap) i Stavanger
 • Anders Dahle Vedholm
  Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Rogaland
Publisert: Publisert:

I år er tv-aksjonen tilbake som verdens største dugnad. Etter et digitalt 2020, trenger vi deg som bøssebærer igjen!

Høstens viktigste søndagstur

Nå på søndag har vi behov for over 1200 bøssebærere til å banke på dørene i alle de ni kommunedelene i Stavanger. Vi trenger deg som bor i Søre Ramsvik veg, deg i Hesbyvegen og deg i Rytterfaret. Vi trenger at hele Stavanger hjelper oss med å gå høstens viktigste søndagstur.

Mottaker av det vi skal samle inn er Plan Norge og deres arbeid for jenters rettigheter, og arbeidet for å bekjempe barneekteskap.

Passer det bedre for deg å ha en digital bøsse i år også? Ikke noe problem. Gå inn på www.blimed.no og registrer deg som bøssebærer. I år kan du enten gå med bøsse, ha en digital bøsse eller gjøre begge deler.

År etter år er Stavanger den beste storbyen i landet når det gjelder innsamling til tv-aksjonen. Det setter vi utrolig stor pris på og satser på at vi får det til i år også.

Mottaker av det vi skal samle inn er Plan Norge og deres arbeid for jenters rettigheter, og arbeidet for å bekjempe barneekteskap. Det er dessverre slik at hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene blir hindret i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god fremtid.

Nå ut til tre mill. mennesker

Med årets tv-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Vi skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling, og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen fremtid. Bli bøssebærer på søndag!

Publisert:
 1. Debatt
 2. Barneekteskap
 3. Tv-aksjonen
 4. Bedrifter i Rogaland
 5. Stavanger kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Snøkaos på Sørlandet: Vurderer å evakuere biler som er tomme for strøm

 2. - Tung beskjed å få før jul

 3. Dette er de nye korona­tiltakene

 4. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene

 5. Haaland scoret to i Dortmunds mesterligaavskjed

 6. Åpner onsdag: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien