Aftenbladets anmeldelse blir litt «tabloid»

Kultur: Årbokredaksjonen i Sandnes Historielag fikk en positiv overraskelse her om dagen da Aftenbladet, ved Tom Hetland, 13.12. ga en vurdering av årets årbok.

– Vi er litt undrende til at anmelderen nærmest utelukkende setter opp lesbarhet og framstilling som kriterier for å trille den berømte og beryktede terningen, skriver Ernst Lapin. Foto: Pål Christensen

Debattinnlegg

 • Ernst Lapin
  Årbokredaksjonen, Sandnes Historielag
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Når sant skal sies, har årbokredaksjonen egentlig kuttet ut avisa som en lokalavis for Sandnes da vi de siste årene ikke har blitt møtt med synderlig interesse fra avisas journalister når vi har tatt kontakt.

Seilt i medgang

Egentlig ganske underlig fordi Sandnes Historielag er en av de foreningene i byen som i de siste årene virkelig har seilt i medgang og hatt stor medlemsoppslutning, – også av Aftenbladets lesere. At Aftenbladet igjen viser oss oppmerksomhet, tar vi som tegn på at et godt samarbeid kan utvikles atter en gang.

Når det gjelder selve anmeldelsen, så er vi nok litt undrende til at anmelderen nærmest utelukkende setter opp lesbarhet og framstilling som kriterier for å trille den berømte og beryktede terningen. (Årboken fikk terningkast 4 red.anm.).

Flere hensyn

Det hele virker litt «tabloid» på oss. Selvsagt ønsker vi også at bøkene våre er lettleste, men vi har også flere andre hensyn å ta. Vi kan fort nevne: Originalitet i emnevalg, forfatternes faglighet og alder, dokumentasjon av artiklene, illustrasjoner av de samme artikler, artiklenes aktualitet, samt språk og lengde på artiklene.

Personer utenfor årbokredaksjonen vil ikke kunne ta nødvendig stilling til disse forhold uten å ha snakket med representanter fra redaksjonen. Følgelig blir en anmeldelse med tilhørende «terningtrilling» som å vurdere bare skjønnheten i svevet og ikke lengden på hoppet.

Les også

 1. Her kan du lese Aftenbladets anmeldelse:

Publisert:
 1. Debatt
 2. Tom Hetland

Mest lest akkurat nå

 1. 35 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - seks pasienter i respirator på SUS

 2. Vil bytte plan­lagt blokk med park i Lervig: – Vi må tenke brygge og bading

 3. Åpningen av Auglends­tunnelen utsettes med ett år

 4. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i

 5. Nordsjørittet flyttes til høsten

 6. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper