Kan noen forklare?

Debattinnlegg

  • Roar Forgaard
Publisert: Publisert:

Kan vennligst noen forklare meg hva det er jeg ikke forstår?

Vi er ett land, men samtidig ikke. I nord har de fulle vannmagasiner, mens spesielt sydvest sliter med ekstremt lave magasiner. Det er i seg selv ikke unaturlig. I Midtnorge og i nord betaler de 2 øre pr. kwt, mens i sørvest koster samme strøm over 400 øre pr. kwt.

Det er her jeg faller ut. Norge har overføringskabler til England, Sverige og øvrige europeiske land der strøm kan eksporteres og importeres. Men hva med internt i Norge?

Hvorfor kan det ikke eksporteres og importeres strøm fra nord til sør, eller omvendt? Er det mangel på infrastruktur, eller er det viljen det står på?

I sørvest hanker nå selskaper og kommuner inn millioner og millarder som betales av forbrukerne og staten. Jeg sier ikke at det må være likt i hele landet, men nå går det over alle støvleskaft. Jeg ber om at noen som har vett på dette kan komme opp med en god forklaring på hvorfor forskjellene er så enorme mellom nord og sør. Enten må det være manglende kapasitet (det blir for dumt), eller så er det ren grådighet som forbrukerne nå må svi for.

Publisert:
  1. Strømpriser

Mest lest akkurat nå

  1. Stive strømpriser og høy rente knuser ny Joker-drøm

  2. Fratatt fører­kort etter ulykke på E39

  3. Tina Bru er gravid - ville vente til etter statsrådjobben

  4. Birgitte-saken: Siktede la en felle for det som viste seg å være politi­folk

  5. Støyende asfalt­arbeid mellom Tjensvoll­krysset og Madla­krossen de to neste nettene

  6. Inge Anda solgte restauranten i 2019, men har fortsatt ikke fått pengene. Nå blir det rettssak