Latterlig bruk av Paradis-navnet

Debattinnlegg

  • Egil Rugland
    Strømvig
Publisert: Publisert:

DEBATT: Nå begynner bruken av navnet Paradis å bli latterlig. Det eksisterer tydeligvis en reguleringsplan for området sør for Strømsbroen. Navnet er, hold dere fast, Paradis Sør.

Det vil i praksis si at prosjektet Consulens Brygge ligger i Paradis. Med andre ord: Kulimport-tomten ligger i Paradis. Skal vi gjenta det i kor? Nei vel.

Kulimport-tomten er noe av det mest hillevågske som finnes. Nå Paradis? Ubegripelig. Det betyr videre at hele området på vestsiden av Hillevågsvannet fra Lagård til Hillevåg (Kulimport-tomten) nå er i ferd med å bli Paradis. Det er historieløst og kunnskapsløst.

Til det sentrale i denne utviklingen. Er det tomteeiere og eiendomsutviklere som skal legge premissene for byutviklingen i Stavanger? Mener virkelig politikerne i utvalget for by- og samfunnsutvikling at et område sør for Strømsbroen ligger i Paradis? Hvor er du John Peter Hernes?

Jeg har et forslag til Aftenbladet. Kontakt lokalhistorikere som kan opplyse allmuen om bakgrunnen for navnet Paradis. Spe på med kommentarer fra politikere, utbyggere og tomteeier. I forlengelsen av det kan dere drodle over hvem som skal bestemme byutviklingen? Eiendomsutviklerne eller vi, les de folkevalgte.

Slik utviklingen går nå, blir vel Våland en fremtidig del av Paradis. Bare vent.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  2. – Gratulerer med dagen fra Erik (4 ) og Frida (1)

  3. «Lykkeland»-stjernen skal gjøre noe hun aldri har gjort tidligere

  4. Historisk langt barnetog i Stavanger

  5. – Vi elsker å synge i tog. Alle heier på oss når vi synger «Ja, vi elsker dette landet»

  6. Mangler 6.300 ansatte: - Må gjøres noe nå