Høyre har ingen rolle i foredraget

DEBATT: Unge Høyre tar samfunnsansvar for å løfte debatten om rus.

«Vi i Rogaland Unge Høyre er utrolig frustrerte over at andre politiske partier (i opposisjon vel å merke seg) og Birkevold skal kritisere oss unge for å ta et samfunnsansvar», skriver Terje Hetland og Sara Hønsi. Her fra folkemøte om ungdomsmiljøet i Sola i desember.

Debattinnlegg

 • Terje Hetland
  Fylkesleder i Rogaland Unge Høyre
 • Sara Hønsi
  Styremedlem i Rogaland Unge Høyre
Publisert: Publisert:
Les også

Narkoforedraget i Stavanger Forum viser et umusikalsk Høyre

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Folkemøtene arrangert av Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) har virkelig blitt kritisert når det skal arrangeres i Stavanger denne uka. Politiske partier og Aftenbadets Harald Birkevold har funnet en gyllen mulighet til å kritisere Høyre på noe, og da nøler de ikke med å kjøre på.

Det er ikke direkte folkemøtet som kritiseres, men den realiteten at elevene fra 9. og 10. trinn har fått tilbud om å delta på et foredrag på dagtid (i skoletiden). Dette er et foredrag av ekteparet Bratland som forteller om hvordan det er å miste sin egen sønn av overdose. Høyre har ingen rolle i foredraget gitt til elevene – og elevene blir nå fratatt muligheten til å høre det sterke foredraget fra foreldrene til Haakon.

Utrolig frustrerte

Vi i Rogaland Unge Høyre er utrolig frustrerte over at andre politiske partier (i opposisjon vel å merke seg) og Birkevold skal kritisere oss unge for å ta et samfunnsansvar. Hele dag-arrangementet bagatelliseres som en politisk knipe av Birkevold. Vi vil ikke kalle det en knipe å arrangere et foredrag for å forhindre og ikke minst opplyse elevene om hvor farlig det kan være.

Les også

Over 1000 på folkemøte om rus: - Vi er nok litt naive, her lærde me mykje vi ikkje visste om

Les også

Rusforedrag utsatt etter politisk innblanding

Vi er ungdommer, og vi opplever rusmiljøet på nær hånd. Vi unge kan gå i Stavanger sentrum og bli tilbudt ulovlige narkotiske stoffer. Vi opplever at flere unge prøver, og ikke minst blir presset til å ta sterkere ulovlige stoffer. Unge Høyre er lei av å lese at å løfte denne debatten, kalles et maktspill fra Birkevold.

Det er ikke en smule tynt å ta litt ansvar og bidra til at elevene i Stavanger-skolen også blir opplyst på et særdeles viktig tema. Dette er blitt gjort tidligere både på Jæren og andre steder. Derfor blir det utrolig tynt av Birkevold og anta at foredraget på dagtid har en politisk vinning/budskap fra Høyre sin side. Han burde gjerne vært til stede på et av folkemøtene på Hå eller i Sandnes og da sett at dette ikke er noe valgkampstunt.

Heldigvis vil folkemøtet på kvelden gå som normalt.

Høyre og NNPF er arrangører og vi har organisert folkemøtet. Dette er gjort på frivillig basis for å løfte en viktig debatt. Det som er umusikalsk og direkte skuffende, er hvordan Birkevold og andre har prøvd å snu hele debatten til en valgkampsak i stedet for å støtte opp om informasjon og forebyggingsarbeid.

Misfortåelsen ble rettet opp

Høyre sendte ut en invitasjon på vegne av Bratland, og det ble dermed i «politisk regi». Denne misforståelsen ble rettet opp i umiddelbart, og det ble avklart at vi ikke står som arrangør av elevforedraget på dagtid.

Skolene var klare, rektorene var klare og Bratland var veldig klar. Dessverre blir det ikke noe av i denne omgang. Det kan vi takke skolesjefen i Stavanger for, politiske partier og kommentatorer som fokuserer på at det er negativt at et politisk parti organiserer møtet.

Trenger holdningsendring

Heldigvis vil folkemøtet på kvelden gå som normalt. Vi håper at du som foresatt dukker opp og tar med deg ungdommen. Det er et viktig innslag om ungdomsmiljøet i byen vår. Et ungdomsmiljø som trenger en holdningsendring hvis du spør oss unge som faktisk opplever det.

Les også

 1. KOMMENTAR: Narkoforedraget i Stavanger Forum viser et umusikalsk Høyre

 2. Barnet ditt ruser seg sannsynligvis ikke

 3. Det trengs trygge og opplyste voksne

 4. Ikke legg til rette for bruk av ulovlige stoffer

 5. Unge i Hå drikk meir enn andre. Men dei unge i Suldal drikk mest

Publisert:
 1. Debatt
 2. Harald Birkevold
 3. Unge Høyre

Mest lest akkurat nå

 1. Borgli blir sirkusdirektør

 2. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 3. Å se og høre a-ha framføre «Take On Me» er som å bevitne Jesus komme tilbake og lese Bibelen, med kommentarer

 4. Det blei ikkje litt stort, det bildet av Erling Braut Haaland?

 5. Fritidseiendom solgt langt over an­tydning: – Vokser ikke på trær

 6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen