Det er vel Frp som bør be om unnskyldning

DEBATT: Tor Bernhard Harestad og Jørn Kyle Finnesand fra Frp skriver i et leserinnlegg i Aftenblad 12. desember at jeg bør be innbyggerne i Rennesøy om unnskyldning fordi det blir innført eiendomsskatt i hele nye Stavanger.

Dagny Sunnanå Hausken.

Debattinnlegg

 • Dagny Sunnanå Hausken
  Ordfører i Rennesøy, varaordfører i Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De mener det er et løftebrudd i forhold til det som står i intensjonsavtalen mellom de tre kommunene. I Stavanger kommunestyre stemte alle unntatt Frp for eiendomsskatt i hele kommunen.

Egentlig begynner hele denne diskusjonen å bli ganske tåpelig, men jeg kan likevel ikke la være å svare på slike drøye påstander.

Både Harestad og Kyle Finnesand er erfarne politikere. De vet utmerket godt forskjell på en intensjon og et løfte. Jeg skrev under på intensjonsavtalen på vegne av flertallet i kommunestyret i Rennesøy. Det er en ordfører sin plikt å gjøre som flertallet i kommunestyret vedtar. Intensjon er noe du skal arbeide for. Noe vi i fellesskap skal prøve å oppnå. Så må vi komme i mål med dette politisk. Det står altså ingen løfter om at det ikke skal innføres eiendomsskatt i Rennesøy i intensjonsavtalen.

Les også

Her må de betale ny skatt

Jeg mener som sagt, at det vedtaket som Stavanger kommunestyre gjorde om eiendomsskatt i hele kommunen og sonedifferensiering ut fra verdi på huset, var det nærmeste vi kunne komme målet i intensjonsavtalen.

Må selv ta ansvar

Både Stavanger og Finnøy har eiendomsskatt på hytter og hus. Frp har sittet i flertallet i Stavanger i flere år uten at eiendomsskatten ble fjernet. Det er derfor underlig at Harestad og Kyle Finnesand ikke har tenkt tanken på at det kunne ende opp med eiendomsskatt også i Rennesøy etter kommunesammenslåingen, som de har arbeidet så intenst for.

Det er på tide at Harestad og Kyle Finnesand selv tar ansvar for den prosessen de har vært med på. Det er ikke greit å bare rope høyt og skylde alt på andre. Dersom de har lovet innbyggerne i Rennesøy at det ikke skulle bli eiendomsskatt, får de selv be innbyggerne om unnskyldning.

Saken om eiendomsskatt er bare en av veldig mange ting som står i intensjonsavtalen.

Frp velger omkamp

Harstad og Kyle Finnesand synes tydeligvis ikke de vedtak som de tre kommunene er blitt enige om i fellesnemda er viktige. Noen av oss trodde dette var vedtak som skulle stå flere år framover. Frp i Stavanger velger å ta omkamp på flere av vedtakene allerede før den nye kommunen er etablert. Dette synes jeg krever en unnskyldning til oss politikere i Rennesøy og Finnøy som har trodd at arbeidet i fellesnemda var viktig, og at vedtakene ville bli respektert i Nye Stavanger.

Les også

Harestad og Finnesand: Eiendomsskatt – hvor mye er et løfte verdt?

Les også

Dagny S. Hausken: Drøye påstander om eiendomsskatt fra Frp

Les også

Harestad og Finnesand: Eiendomsskatt – en unnskyldning koster ingenting


Les også

Her må de betale ny skatt

Les også

Nå skal eiendomsskatten spikres i nye Stavanger

Les også

 1. Dom i Høyesterett kan få konsekvenser for eiendomsskatten i hele landet

Publisert:
 1. Eiendomsskatt
 2. Finnøy
 3. Rennesøy
 4. Dagny Sunnanå Hausken
 5. Kommunesammenslåing

Mest lest akkurat nå

 1. Erlend (16) omkom i mc-ulykke: – Jeg fikk hente ham en siste gang. Det er godt å kjenne på

 2. Stor oversikt: Disse veiene stenges under Tour of Norway lørdag og søndag

 3. Jarl Gaute Aase er død

 4. Frisørkjeden Cutters får hard kritikk. Ansatte og tillitsvalgte knytter kjemikaliebruk til alvorlige helseplager

 5. Nordmann er skadd i ulykke på Mallorca

 6. Stenger flere E 39-tunneler