Best om en UiS-rektor bare er rektor

DEBATT: Rektor Boyesen ønsker øyensynlig ikke å velge om hun representerer Næringsforeningen eller UiS’ faglige profil.

Publisert: Publisert:

«Som rektor skal Marit Boyesen også representere UiS’ faglige profil. Det mener hun øyensynlig at hun gjør best ved samtidig å fremme Næringsforeningas politikk. Hun sitter nemlig i styret i Næringsforeningen», skriver Hans Erik Voktor. Foto: Jonas Haarr Friestad

Debattinnlegg

 • Hans Eirik Voktor
  Førsteamanuensis, UiS
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Adm. direktør Harald Minge er i et innlegg i Aftenbladet (6. sept) ute etter å befeste Næringsforeningens posisjon som regionens ørnerede. Han ønsker å vise Næringsforeningens politiske ansikt, og mener han er i posisjon til å levere 15 krav til de nå valgte politikerne.

Sitter i styret

Problemet er imidlertid ikke adm. direktør Minge. Viktigere er det at en av de som har ansvar for denne politikken, er Marit Boyesen, som samtidig er rektor ved Universitetet i Stavanger (UiS). Som rektor skal hun også representere UiS’ faglige profil. Det mener hun øyensynlig at hun gjør best ved samtidig å fremme Næringsforeningas politikk. Hun sitter nemlig i styret i Næringsforeningen.


Ett av kravene Boyesen og Minge leverer til politikerne, er at Lofoten og Vesterålen skal åpnes for konsekvensutredning. De risikerer gjerne denne evighetsmaskinen som har levert viktig protein til Europa i århundrer, uten at vi har pløyd en meter, uten at vi har sådd et korn.

Ofrer gjerne villfisken

Videre har sikkert både Boyesen og direktør Minge hørt rapportene om villfiskens problemer i Ryfylkebassenget. Om små sjøørret som vender tilbake til næringsfattige elver flere måneder før den skal fordi den ikke klarer lusetrykket i fjordene. Denne villfisken vil rektor Boyesen gjerne ofre ved å kreve at «Rogaland må tildeles flere oppdrettskonsesjoner».

Rektor Boyesen ønsker øyensynlig ikke å velge om hun representerer Næringsforeningen eller UiS’ faglige profil. Spørsmålet blir da hva de ansatte som ikke vil vedkjenne seg Næringsforeningens politikk, skal gjøre? Et alternativ kan være å stryke UiS-logoen fra alt arbeidet en gjør som presenteres eksternt, men det letteste vil helt klart være om Boyesen bestemte seg for å være rektor.

Publisert:

Les også

 1. UiS som nyttig redskap for påvirkning

 2. Skal UiS bli «butikk»?

 3. Valget: Næringsforeningens 15 krav

Mest lest akkurat nå

 1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 3. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 4. Leteaksjon etter mann (63)

 5. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

 6. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

 1. Debatt