Grønn ungdom må stå opp for oljå

– Det er ekstremt viktig at vi ikke glemmer å si ja til skapningen av alle de tusenvis av potensielle arbeidsplassene som skapes når vi åpner et nytt oljefelt, skriver Terje Hetland.
  • Terje Hetland
    Fylkesleder i Rogaland Unge Høyre
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

DEBATT: Vi kunne 11.06 lese at Grønn Ungdom Rogaland er ute og kritiserer stortinget for å åpne enda et nytt oljefelt nå nylig. Åpningen blir kalt absurd poltikk i en verden der vi allerede ser konsekvensene av den globale oppvarmingen.

Klart største inntektskilde

Vi i Rogaland Unge Høyre er klar i vår tale når vi sier at oljå tross alt er Norges største og viktigste næring. Oljeindustrien er og vil fortsatt være en viktig vekstmotor i norsk økonomi og vår klart største inntektskilde i mange tiår fremover.

Det nevnes i innlegget at politikerne unnskylder norsk oljevirksomhet med at vi har den reneste produksjonen i verden. Det er ikke en unnskyldning, men det er fakta. Det norske oljeeventyret har vist oss at viktige næringer som olje og fisk kan leve side om side som to viktige og livskraftige næringer.

Satses som aldri før

Vi er helt enige i at grønn teknologi er viktig. Faktisk så satses det som aldri før på vind, hav, sol og alle mulige, fornybare energikilder slik at Norge får en større og mer klimavennlige næringsben å stå på.

Det er likevel ekstremt viktig at vi ikke glemmer å si ja til skapningen av alle de tusenvis av potensielle arbeidsplassene som skapes når vi åpner et nytt oljefelt. Vi skal ikke bremse for næringsutviklingen her i regionen og vi skal ikke takke nei til 300 milliarder mer til velferd.

Publisert: