Blir det julegudstjeneste i år?

«De av oss som har deltatt på skolens julegudstjenester, vet at dette gir rom for flotte opplevelser», skriver Cecilie Ladstein Fassott, Linda Refvik og Tone Meling Bugge. Foto: Torhild F. Jacobsen

Debattinnlegg

 • Cecilie Ladstein Fassott
  Våland
 • Linda Refvik
  Våland
 • Tone Meling Bugge
  Våland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Som foreldre til barn som går på Våland barneskole i Stavanger, er vi vant med at skolen arrangerer julegudstjeneste i samarbeid med St. Petri menighet. De av oss som har deltatt på skolens julegudstjenester, vet at dette gir rom for flotte opplevelser.

Les også

Solberg: – En unnlatelsessynd ikke å tilby skolegudstjenester

Meldte barna aktivt på

Det har ikke vært antydning til forkynnelse, men fokus på menneskerettigheter og likeverd, og elevene har vært i fokus med forskjellige innslag. I fjor innførte skolen, som flere andre skoler, en ordning der foreldrene aktivt meldte barna sine på. Så vidt vi kjenner til, førte dette til at et stort flertall av skolens elever deltok på gudstjenesten i St. Petri kirke i desember 2015.

Det samme har vi hatt forventninger om i 2016. Men ingen ranselpost er blitt sendt med barna våre hjem. Ingen foreldre med barn på Våland skole har i år fått muligheten til å melde barna sine på julegudstjeneste. Betyr dette at skolen går tilbake til gammel ordning, der vi aktivt skal melde barna av julegudstjenesten?

Les også

Helleland støtter ikke krav om påmelding til skolegudstjenester

Brutt tradisjonen?

Det nærmer seg midten av desember, og det har kommet oss for øre at tradisjonen med å tilby julegudstjeneste som en del av juleforberedelsene, blir brutt. I år er det visst ingen av skolens elever som får delta på skolegudstjeneste, og det uten at flertallet av oss foreldre er blitt hørt!

Med tanke på at statsminister Solberg anbefaler at alle landets grunnskoler holder fast ved denne tradisjonen, og med tanke på at elevundersøkelsen (udir) vektlegger dialog og samarbeid skole/hjem, spør vi så: Er det greit at en skoleledelse bryter tradisjonen, uten å ta hensyn til hva flertallet ønsker?

Les også

 1. Barneombudet vil ha slutt på skolegudstjenester

 2. Nå må elevene meldes på skolegudstjenestene

Publisert:
 1. Våland
 2. Barn og unge
 3. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. De betalte 750.000 kroner i leie for russe­bussen. Så kom smitten og en sabotasje

 2. Viktig vekker for Sandnes Ulf da Bryne spilte på seg selvtillit

 3. Denne elbilen får omstridt bensin­motor

 4. Sofie og vennene tar av seg russedressen: – Føles som en «walk of shame»

 5. Tidligere dørvakt fra Gjesdal får mektig Frp-verv

 6. Råkjører tatt i 191 km/t i 60-sone – kan miste lappen for alltid