Høyre vil ha små forskjeller, store muligheter og en tryggere verden

«Unge Høyre og Høyres grunnverdier som frihet, mangfold, muligheter og toleranse er med på å skape en bedre verden», skriver Else Karin Bjørheim.

Debattinnlegg

 • Else Karin Bjørheim
  Else Karin Bjørheim
  Leder i Stavanger Unge Høyre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

DEBATT: I et leserinnlegg i Aftenbladet 20. juni skriver Maria Koch Haugane at hun ikke kan si at vi prøver å skape en litt bedre verden med Høyre og Frp i regjering. Likevel er det eneste negative hun nevner om regjeringen at Sylvi Listhaug skriver «lik og del» på Facebookinnlegg om flyktninger. Angående Facebook nevner hun derimot ikke det positive i at Erna Solberg på sin side skriver om kortere helsekøer, og en arbeidsledighet som er på vei ned.

Vi unge må stemme ved valget.

Forutsigbarhet og trygghet

Haugane nevner at vi nå står overfor et verdivalg. Jeg er enig i dette, og mener at Unge Høyre og Høyres grunnverdier som frihet, mangfold, muligheter og toleranse er med på å skape en bedre verden. Høyre har en tydelig utenriks- og bistandspolitikk, noe som fører til forutsigbarhet og trygghet. Målet med norsk bistand er å bekjempe fattigdom og hjelpe nasjoner til å klare seg selv. Høyre vil fremme demokrati, menneskerettigheter, rettsstat og ytringsfrihet gjennom vår utviklings- og utenrikspolitikk. Dette er saker som skaper en bedre verden.

Høyre vil ha et samfunn med små forskjeller og store muligheter. Dette handler om at alle skal ha et likt utgangspunkt når de går ut av skolen, at alle som vil ha jobb skal få jobb, og at alle skal få behandling når de trenger det. Slik skaper vi et samfunn med små forskjeller og muligheter til alle. Skolen skal utjevne sosiale skillelinjer fordi foreldres utdannelse ikke skal ha noe å si for barnas muligheter. Høyre har satset på lærerne og tredoblet antallet videreutdanningsplasser. Dette er fordi vi vet at det er læreren som er den viktigste ressursen vi har i skolen, og at det er lærerens kunnskap og tilrettelegging som er viktig.

Muligheter for alle

Vi unge må stemme ved valget. Dette er både Haugane og jeg svært enige om. Vi må bruke muligheten vår til å kunne påvirke. Jeg vil stemme Høyre, fordi jeg tror på Norge og vil ha muligheter for alle.

Les også

 1. Er disse eldre menn i dress en sammensvergelse?

 2. Gi stemmerett til de unge!

Publisert:
 1. Debatt
 2. Bistandspolitikk
 3. Sylvi Listhaug
 4. Unge Høyre

Mest lest akkurat nå

 1. 89-åring ved sykehjem ble ikke lagt om kvelden. Satt i stolen hele natten

 2. Solabuen vant dataspill-VM og rundt fem millioner kroner

 3. Over en million tv-seere så huset deres i beste sendetid

 4. Har du sett disse fra E39?

 5. Leggingen måtte utsettes da påfuglen dukket opp i hagen til småbarnsfamilien på Eiganes

 6. Skuffet Viking-trener: – Skal være gode nok til å holde unna