Ja til filming av muntlig eksamen

DEBATT: På verdens beste skole har alle elever lik rett til å kunne klage, og få den karakteren de fortjener. Derfor er det viktig at filming av muntlig eksamen også innføres på videregående.

«Regjeringen har nå et flertall for å gjøre det mulig å filme muntlig eksamen i høyere utdanningsinstitusjoner», skriver Hanne Randulff Stein.

Debattinnlegg

 • Hanne Randulff Stein
  Arbeidsutvalget, Rogaland Unge Høyre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hvert år går flere tusen videregående elever opp i muntlig eksamen. For mange er dette skummelt, nervepirrende og nytt. For mange går det bra, og for noen går det dårlig.

Hovedproblemet med muntlig eksamen er at det er vanskelig å kunne klage på karakteren. En ny sensor kan ikke se arbeidet som faktisk ble gjort og hvilken kompetanse eleven har framvist.

Regjeringen har nå et flertall for å gjøre det mulig å filme muntlig eksamen i høyere utdanningsinstitusjoner. Dette er et godt tiltak for å gjøre karakteren mer rettferdig, og gi elever en sjanse til å kunne klage dersom de føler seg urettferdig behandlet. Dette er en ordning som også burde bli innført på videregående. Muntlig eksamen på videregående spiller en stor rolle når man skal søke på videreutdanning. Når videregående elever ikke får samme klagerett som studenter, svekker det muligheten for å komme inn på det man vil.

Les også

 1. Flertall for filming av muntlig eksamen

Publisert:
 1. Debatt
 2. Skole og utdanning
 3. Videregående skole
 4. Eksamen
 5. Unge Høyre

Mest lest akkurat nå

 1. 41 smittet på bedehus-basar

 2. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

 3. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

 4. Vernede sjø­hus i Øster­våg kan rives

 5. Torsdagens Oilers-storkamp utsatt: – Kom ut av ingenting

 6. To spillere ferdige i Sandnes Ulf: – Vemodig