Viking – et klassisk eksempel på «å spare seg til fant»

DEBATT: Selv om det for tiden går dårlig sportslig hos Viking, blir det allikevel feil å kritisere trenerne i Viking for de dårlige resultatene den seneste tiden. At det står så dårlig til, har ledelsen i Viking faktisk selv valgt.

Viking hadde hatt mye igjen for og betalt Veton Berisha den lønnen han fortjener. For å tjene penger, må man først bruke penger, skriver innsenderen.
  • Rune Espeland
    Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Her ser vi et klassisk eksempel på uttrykket «å spare seg til fant». Viking har bevisst valgt å være kjipe over hele den økonomiske linjen. De vil ha alt billigst mulig. Slikt holder ikke i lengden.

De valgte billige trenere uten nok erfaring og kompetanse, som tar til takke med lav lønn, fordi slike trenere vet at dette er eneste måten og muligheten til å være trenere i øverste liga. Etter mitt syn blir slike trenere også lette å styre fordi de føler de står i takknemlighetsgjeld til ledelsen.

Veton Berisha kom tilbake til Viking, klubben i hans hjerte, for å bidra og hjelpe. Hans innsats var storartet, og ble til et lite eventyr. En spiller med slike kvaliteter skal selvfølgelig lønnes bra. Det løpet ville ikke Viking være med på. At utgifter er fy, og noe som må unngås, står sannsynligvis stemplet i direktivene hos Viking- ledelsen. Men det er allikevel noe som heter: for å tjene penger, må man bruke penger.

På tross av dette tror ledelsen i Viking at de kan tjene penger uten å betale markedspris for tjenester. Hva ville Viking tjent mest på? Selge Veton, og mislykkes i Europa, eller betale lønnen han fortjener, slik at han ble værende? Om han ble værende, ville det med stor sannsynlighet også gått bra i Europa, og millionene hadde rullet inn. Selv med Vetons nye høyere lønn, ville de gått i pluss. Viking må gå til innkjøp av realistisk kalkulator.

Nå går det derimot så dårlig at europacupspill ikke blir aktuelt neste år. Da blir det selvfølgelig enda mindre penger i kassen. Ingen toppspillere vil heller ønske å gå til et bunnlag, så lykke til med å forbedre troppen til neste sesong. Snakk om å spare seg til fant.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk