Vi må lære oss å forstå når mobilen kan brukes og når den må bort

MOBILBRUK: Politikerne mener at vi er mer sosiale når vi ikke har mobil i friminuttene, men det er ikke alle elever som har en stemme stor nok til å invitere seg selv inn i mangfoldet.

Publisert: Publisert:

Skolen skal forberede elevene på resten av livet. Og resten av livet er det ingen som inndrar telefonen din når det er på tide å konsentrere seg, skriver niendeklassingene. Foto: Nygaard, Wilma Nora D. / NTB scanpix

Debattinnlegg

 • Celine Thorkelsen
  9. klasse, Tastarustå skole
 • Sabina Snezhanova
  9. klasse, Tastarustå skole

Mobilen er safe space for ekstremt mange unge i dag, Man kan selvfølgelig være sosiale via telefoner også. Politikerne har et poeng med at vi ungdommer er altfor lite sosiale, men på ungdomsskolen er vi voksne nok til å bestemme selv om vi vil se på telefonen, eller være sammen med andre.

Skolen skal forberede elevene på resten av livet. Og i resten av livet er det ingen som inndrar telefonen din når det er på tide å konsentrere seg. I tillegg skal de også være i stand til å takle resten av livet. Det innebærer blant annet å forstå når mobilen må legges bort og når det kan være fornuftig å bruke den.

Vi mener at dere kan gå tilbake til de reglene som var og i alle fall la ungdomsskoleelevene få lov til og ha mobil. På barneskolen trenger de ikke få lov til å ha mobiltelefoner.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kommunen har gjeld til langt opp over ørene: - Uten den lave renta hadde dette vært en økonomisk katastrofe

 2. Stavanger-politiker søker om fritak fra sine politiske verv: – Livet sier «stopp litt nå» til meg

 3. – Trippelen var en kjekk og spennende utfordring

 4. Lærere med hoved­fag klarer ikke løse nye eksamens­oppgaver for mate­matikk i videre­gående: – Vi føler oss maktes­løse

 5. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

 6. 13 fikk bot på E39

 1. Mobilbruk
 2. Mobiler