Vi må lære oss å forstå når mobilen kan brukes og når den må bort

MOBILBRUK: Politikerne mener at vi er mer sosiale når vi ikke har mobil i friminuttene, men det er ikke alle elever som har en stemme stor nok til å invitere seg selv inn i mangfoldet.

Skolen skal forberede elevene på resten av livet. Og resten av livet er det ingen som inndrar telefonen din når det er på tide å konsentrere seg, skriver niendeklassingene.
  • Celine Thorkelsen
    9. klasse, Tastarustå skole
  • Sabina Snezhanova
    9. klasse, Tastarustå skole
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Mobilen er safe space for ekstremt mange unge i dag, Man kan selvfølgelig være sosiale via telefoner også. Politikerne har et poeng med at vi ungdommer er altfor lite sosiale, men på ungdomsskolen er vi voksne nok til å bestemme selv om vi vil se på telefonen, eller være sammen med andre.

Skolen skal forberede elevene på resten av livet. Og i resten av livet er det ingen som inndrar telefonen din når det er på tide å konsentrere seg. I tillegg skal de også være i stand til å takle resten av livet. Det innebærer blant annet å forstå når mobilen må legges bort og når det kan være fornuftig å bruke den.

Vi mener at dere kan gå tilbake til de reglene som var og i alle fall la ungdomsskoleelevene få lov til og ha mobil. På barneskolen trenger de ikke få lov til å ha mobiltelefoner.

Publisert: