Stolt oljearbeider!

DEBATT: «Ikke rart det er krig i verden», er et uttrykk som blir brukt når en ikke evner å se utover egne behov. Natasja Askelunds kommentar om oljearbeidere lever opp til berettigelsen av et slikt utsagn.

«Skulle Askelund være i tvil, så er store deler av kulturen, skoleplassen og infrastrukturen som hun bruker hver eneste dag finansiert av oljeinntekter», skriver Terje Halleland. Her Draugen-plattformen.
  • Terje Halleland
    Stolt representant på Stortinget, Frp, fra oljefylket Rogaland
Publisert: Publisert:
Les også

Natasja Askelund: Hva er de egentlig så kry av, disse oljearbeiderne?

icon
Denne artikkelen er over tre år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Det passer ikke inn i Askelund sitt bilde at oljearbeideren skal være stolt av arbeidsplassen sin, i hvert fall ikke akkurat nå. Tydelig preget av årelang misunnelse for gode lønninger, skiftordninger og pensjonsordninger, ønsker Askelund å slå tilbake. Endelig skal disse arrogante oljearbeiderne bli revet ned fra sin høye hest. Endelig skal hun som påberoper seg retten til å representere kulturarbeideren, læreren, sykepleieren og bibliotekaren få slå tilbake.

Det virker rett og slett som at Askelund er litt glad for at verden har fått et forurensningsproblem, et klimaproblem og et plastproblem. Da slipper hun å få høre at hun ikke tilhører den sektoren som gir størst verdiskapning. I tillegg får hun fortsette sin yrkeskarriere mens andre må slutte.

Jeg kjenner ikke Askelund, og jeg vet ikke om det er oljeinntektene som har finansiert både utdannelsen og yrkeskarrieren hennes. Men hun skal være veldig klar over at det meste av velferdsnasjonen kommer av at vi er en oljenasjon, enten hun liker det eller ikke.

Les også

Oljearbeidere står sammen mot «oljeskam» på Facebook

Oljeindustrien har gitt oss mye

Jeg kunne sikkert skrevet noe om hva oljeindustrien har gitt oss, foruten inntekter, arbeidsplasser, kompetanse og velstand, men jeg tror ikke Askelund er interessert i det. Når Askelund spør, «hva er de egentlig så kry av, disse oljearbeiderne», så tror jeg at hun vet det veldig godt, for hun er sikkert stolt av sin egen arbeidsplass hun også.

Ingenting å skjems av

Men skulle hun være i tvil, så er store deler av kulturen, skoleplassen og infrastrukturen som hun bruker hver eneste dag finansiert av oljeinntekter, ja til og med hjelpen som er sendt til sultkatastrofen i Sudan er finansiert av oljeinntektene. Ingenting å skjems av det, og for egen del blir jeg stolt av det.

Publisert: