De to naustene til kong Salomo og Jørgen hattemaker

DEBATT: Takk til Aftenbladet som igjen avdekker kritikkverdige forhold i forvaltningen!

Terje Vareberg, som for øvrig er tidligere toppsjef i SR-Bank og tidligere konserndirektør i Statoil, reagerer på forskjellbehandlingen i saksbehandlingen i naustsakene til den tidligere ordføreren Jostein Eiane i tidligere Rennesøy kommune (t.v.) og 81 år gamle sauebonden Jan Kristian Bokn på Sør-Bokn i tidligere Finnøy kommune.
  • Terje Vareberg
    Terje Vareberg
    Siviløkonom, Stavanger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Saken om naustet på Sokn er egnet til både å så tvil om forvaltningens upartiskhet og evne til å utøve forsvarlig forvaltningsmessig skjønn, - og den er egnet til å nøre opp om politikerforakt.

Vi har her blitt vitne til et sjeldent sammentreff av særdeles dårlig skjønnsutøvelse i kommunen og et øyeblikks uforklarlige opphold i den vanligvis så nidkjære oppfølgingen Fylkesmannen utøver overfor vanlige folks byggeplaner.

Denne nidkjærhet er så intens at vi for kort tid siden ble kjent med at en 81 år gammel bonde i Finnøy, som trenger båt for å se til dyra på flere holmer, ble truet med 1000 kr i dagmulkt for ikke å etterkomme et pålegg om riving av et naust som virkelig var oppført i samsvar med tradisjonell byggeskikk.

Les også

Jan Kristian (81) må rive naustet - Fylkesmannen var aldri på befaring

Les også

Jan Kristian (81) trues med 1000 kroner i dagbot hvis han ikke river dette naustet

Forskjellsbehandlingen av kong Salomo og Jørgen hattemaker er en skam for fylkesmannsembetet, og den må i det minste føre til at finnøybondens naust får bli stående.

Publisert: