Halvt år med beinhard jobbing kan være bortkastet

DEBATT: Om streiken vedvarer, er det fare for at standpunktkarakterene til elever ved videregående skoler ikke kan settes, og de fra jul må tas i bruk.

Ingrid Melhus Fjellaker. Foto: Privat

Debattinnlegg

 • Ingrid Melhus Fjellaker
  Ingrid Melhus Fjellaker
  Hafrsfjord
Publisert: Publisert:

Denne pågående streiken er nødvendig. Lærere skal kunne tjene mer enn de gjør, og noen timer fri fra skolen er greit. Men nå står standpunktkarakterene i fare; og et halvt år med hardt arbeid kan vise seg å være bortkastet.

Fjoråret og dette halvåret har bydd på mange utfordringer, smitten i Stavanger har resultert i at store deler av dette skolehalvåret har foregått på hjemmeskole. Ungdommen har tilpasset seg godt; men også jobbet hardt. Om streiken vedvarer, er det fare for at standpunktkarakterene til elever ved videregående skoler ikke kan settes, og de fra jul må tas i bruk.

Da er det altså et halvt år med beinhard jobbing bortkastet. Ungdommen har vært gode til å tilpasse seg til slik smittesituasjonen har vært, og har ofret mye. Her er det ikke snakk om at andre grupper av samfunnet ikke har gjort sitt for å følge smittevern. Tiltak må iverksettes for at man skal kunne redde både standpunktkarakterene i de avsluttende fagene, og lærernes lønns-grunnlag.

Streiken kommer på en veldig ubeleilig tid, og det er ufattelig synd at takken til ungdommen under denne tida blir at det de nå har jobbet for muligens ikke har noen betydning. Om streiken avsluttes før standpunkt skal settes, er det ikke et problem, men det man i det minste settes i gang initiativ og vilje til å stoppe det at elevene må påvirkes av resultatene av streiken.

Les også

 1. Jobber for å redde standpunktkarakterene for 17.000 vgs-elever

Publisert:
 1. Debatt
 2. Streik

Mest lest akkurat nå

 1. Drapssiktede tok strømmen for å lure ofrene ut

 2. Lokalfotballen ruller igjen: Tidligere Viking-spiss scoret i comebacket

 3. Suldal hastestenger skole og SFO

 4. 50 vaksinedoser i Stavanger gikk utenom prioriteringslista

 5. Da bilselgeren forvandlet funkishuset, fikk han en helt spesiell utsikt

 6. SV mest fram i ny måling: - Kødder du?