Sandnes kommune kunne ha spart 100 millioner kroner, og byen vår kunne fått glede av både parkering og park

DEBATT: Hvor ble det av planene om å få Sandnes som by til å vokse og tilrettelegge for mer handel, samt få skikkelig driv i Langgata igjen?

«Jeg undrer meg, som ungdom og politiker, over å se hvor dårlig saken om Ruten er blitt håndtert», skriver Terje Hetland. Illustrasjonen viser hvordan Olav Thon-gruppen ser for seg hvordan Ruten kan bli seende ut i framtiden. Foto: Alliance Arkitekter

Debattinnlegg

 • Terje Hetland
  Terje Hetland
  Leder for Rogaland unge Høyre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sandnes er en flott by med mye potensial. Vi har fått til mye i byen, og vi har engasjerte folk som brenner for Sandnes. Vi har en lang tradisjon med handel og næringsliv, som vi er stolte av.

Jeg undrer meg, som ungdom og politiker, over å se hvor dårlig saken om Ruten er blitt håndtert.

Dropper gaven

Her kommer Olav Thon-gruppen med en stor gave til byen Sandnes. Kommunen kunne ha spart 100 millioner kroner, og byen vår kunne fått glede av både parkering og park. Som politiker støtter jeg Høyre sterkt i at parkering under bakken og park oppå hadde vært det helt optimale alternativet. Jeg syns likevel det er skremmende å se at Ap, Frp og Sp som er flertallspartiene i utvalg for byutvikling, velger en slik avgjørelse om bare å droppe gaven fra Thon.

Les også

Skrinlegger parkering på Ruten for godt

Les også

Sandnes gikk 219 mill. i pluss

Les også

Høyre foreslår skolepakke på 30 millioner

Parkeringsplasser er viktig selv om vi skal tenke miljøvennlig. Det ikke noe logikk i å lage parkeringshus ved Tinghuset. Skal folk velge å reise inn til Sandnes sentrum for å handle, må ting ligge sentralt og være lett tilgjengelig.

Det å drive kjøpesenter i sentrum, er vanskelig. Det gjør det iallfall ikke noe lettere om man velger å fjerne 400 parkeringsplasser rett foran hovedinngangen. Dette betyr mye for kjøpesenteret, og det gjør det lite attraktivt å fortsette med kjøpesenterdrift på den plasseringen. Det gjør det også veldig lite fristende for andre aktører å gå inn å satse mye penger, når det er så lite parkering tilgjengelig, i motsetning til hvordan det var tidligere.

Dere må våkne

Det beste for alle ville vært bare å ha gått for Høyre sitt forslag, som var park med parkering under. Dette ville vært bra for miljøet i byen, men ikke minst for handelen. Jeg er redd toget er gått for denne gang, og jeg er redd for hva fremtiden bringer.

Dere må våkne og ta signalene som kommer fra Olav Thon-gruppen på alvor. Hvis ikke kan vi risikere at kjøpesenteret Amfi Vågen blir historie. Vi kan risikere at byen vår som vi er så fryktelig stolt av, ikke blir den samme gode handelsbyen, grunnet en idiotisk avgjørelse som skjedde i 2017. Dere kan ikke risikere å ta avgjørelser som viser seg i ettertid å fungere dårlig. Hvis dere trenger lenger tid, så er det bedre enn å ta forhastede avgjørelser som vil ramme byen og innbyggerne hardt i etterkant.

Les også

 1. Vi bør prioritere bypark på Ruten framfor parkeringsplasser

 2. Sandnes-rektor: – Det tyngste året vi har hatt

Publisert:
 1. Debatt
 2. Sandnes
 3. Olav Thon
 4. Parkering
 5. Amfi Vågen

Mest lest akkurat nå

 1. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

 2. Borghild Fiskå er død

 3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

 4. Mobil- og bredbåndsnettet skal være tilbake i Sirdal

 5. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

 6. Da strømmen ble borte i kraftbygda Sirdal