Forkastelig presentasjon av levekårsundersøkelsen i Aftenbladet

«At det nå bli iverksatt tiltak for Hillevåg bydel for å bedre eventuelle utfordringer bydelen måtte ha, er bra, men at det skal slås opp i avisen med rangering, forstår jeg ikke», skriver Ragnhild Finnesand Michaelsen.

Debattinnlegg

 • Ragnhild Finnesand Michaelsen
  Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

DEBATT: Onsdag 11. januar fikk leserne atter en gang beskrevet levekårsutviklingen i Stavanger. Forsiden kunne informere oss om at det er bedre på Storhaug og verre i Hillevåg.

Forstår ikke poenget

At kommunen utarbeider en levekårsundersøkelse og ut fra disse funnene iverksetter tiltak som kan bedre utfordringene den enkelte bydel måtte ha, er meget bra. Men at det presenteres med "De 15 verste bydelene" og "De fem på bunn" synes jeg er helt forkastelig, og jeg forstår ikke poenget ved en slik fremstilling. Jeg synes det viser mangel på respekt og etiske overveielser.
Innbyggerne i de aktuelle versting-bydelene kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene. Undersøkelsen sier blant annet ingenting om opplevelsen av livskvalitet av å bo på Storhaug. Området Emmaus – Ramsvig ble nylig kåret til byens fineste turområde. Nærheten til sjø, havneområder med båtplasser omkranset av vegetasjon, svaberg og et rikt fugle- og dyreliv er noe av årsakene til at vi trives på Storhaug. Men også nærheten til de mange nærbutikkene, kafeene, kunst og kulturlivet i bydelen, samt gåavstand til byen bidrar til en levende by, men også en miljøgevinst.

Les også

Kvaleberg på levekårsbunnen

Bra med tiltak

At det nå bli iverksatt tiltak for Hillevåg bydel for å bedre eventuelle utfordringer bydelen måtte ha, er bra, men at det skal slås opp i avisen med rangering av hvilke bydeler som er på topp og bunn, forstår jeg absolutt ikke hensikten med.

Les også

 1. Herlige Hillevåg

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Kommunalstyret for levekår, Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner i morgen: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 2. Full klinsj igjen: Går hardt ut mot Viking-speakeren

 3. Kilder til Aftenbladet: – Ingen nedstengning av samfunnet

 4. Snart øker takstene i bomringen

 5. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

 6. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk