Torfinn Ingeborgrud: Grovt misvisende og feil om politikerlønnene i fylkestinget

Publisert: Publisert:

«Vi i Miljøpartiet De Grønne stiller gjerne i en diskusjon om politikerlønningene, men da må vi starte med riktige tall», skriver Torfinn Ingeborgrud i MDG. Foto: Jonas Haarr Friestad

Debattinnlegg

 • Torfinn Ingeborgrud
  Miljøpartiet De Grønne
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

DEBATT: Den 10.02. hadde Aftenbladet.no en sak om hvor mye fylkespolitikere får i lønn. Her kan vi lese: «Rogalands fylkestingspolitikere får i gjennomsnitt 498.342 kroner. Disse møter i fylkestinget 5–6 ganger i løpet av ett år. Fylkestingsrepresentantene har i tillegg sivile jobber og/eller politiske verv i sine kommuner».

Det er litt uklart hva Aftenbladet mener, men jeg vil tro mange lesere oppfatter det som 498.342 pr. år for å møte i fylkestinget 5–6 ganger.

For dette mottar fylkestingspolitikerne en fast årlig godtgjørelse på nær 50.000 kr.

Langt unna Aftenbladets tall

I 2017 skal politikerne stille i fylkestinget 7 dager. Det går også med en god del dager til å lese sakspapirer og gjennomføre gruppemøter. Og, for å lykkes som fylkespolitiker vet vi at det er nødvendig å bruke mye tid på kontakt med lokallag, velgere og media. For dette mottar fylkestingspolitikerne en fast årlig godtgjørelse på nær 50.000 kr (reglementet finnes her).

Noen av politikerne i fylkestinget er i tillegg valgt inn i ulike utvalg, dette gir flere møtedager, mer sakspapirer og høyere godtgjørelse. Men selv om disse vervene skulle bli tatt med, er vi langt unna Aftenbladets tall.

Vi i Miljøpartiet De Grønne stiller gjerne i en diskusjon om politikerlønningene, men da må vi starte med riktige tall.

Spredt over hele landet

I dagene etter at dette kom i Aftenbladet har de feilaktige tallene blitt gjengitt i en rekke ulike medier over hele landet. De grådige fylkespolitikerne i Rogaland henges nå ut som et skrekkens eksempel. Dette bygger fordommer både mot politikere og mot Rogaland. Vi ser også en bølge med leserbrev som hevder at fylkespolitikerne har sugerør i skattebetalernes lommer og at det regionale forvaltningsnivået av den grunn må avskaffes. Aftenbladet har i starten av valgkampen gitt en gavepakke til et parti som ønsker å avskaffe det regionale forvaltningsnivået.

Vi i Miljøpartiet De Grønne stiller gjerne i en diskusjon om politikerlønningene, men da må vi starte med riktige tall. Aftenbladet vet at historien de serverte 10.02. er feil, men har likevel valgt å ikke rette den opp.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

 2. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

 3. Nordmenn på reise fikk karantene-sms

 4. To til sykehus etter at Secret Service skjøt mann utenfor Det hvite hus

 5. Blir stengt helt fram til jul

 6. Manchester United scoret i ekstraomgangene

 1. Politikk
 2. Lønn
 3. Rogaland fylkeskommune