Torfinn Ingeborgrud: Grovt misvisende og feil om politikerlønnene i fylkestinget

«Vi i Miljøpartiet De Grønne stiller gjerne i en diskusjon om politikerlønningene, men da må vi starte med riktige tall», skriver Torfinn Ingeborgrud i MDG. Foto: Jonas Haarr Friestad

Debattinnlegg

 • Torfinn Ingeborgrud
  Torfinn Ingeborgrud
  Miljøpartiet De Grønne
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

DEBATT: Den 10.02. hadde Aftenbladet.no en sak om hvor mye fylkespolitikere får i lønn. Her kan vi lese: «Rogalands fylkestingspolitikere får i gjennomsnitt 498.342 kroner. Disse møter i fylkestinget 5–6 ganger i løpet av ett år. Fylkestingsrepresentantene har i tillegg sivile jobber og/eller politiske verv i sine kommuner».

Det er litt uklart hva Aftenbladet mener, men jeg vil tro mange lesere oppfatter det som 498.342 pr. år for å møte i fylkestinget 5–6 ganger.

For dette mottar fylkestingspolitikerne en fast årlig godtgjørelse på nær 50.000 kr.

Langt unna Aftenbladets tall

I 2017 skal politikerne stille i fylkestinget 7 dager. Det går også med en god del dager til å lese sakspapirer og gjennomføre gruppemøter. Og, for å lykkes som fylkespolitiker vet vi at det er nødvendig å bruke mye tid på kontakt med lokallag, velgere og media. For dette mottar fylkestingspolitikerne en fast årlig godtgjørelse på nær 50.000 kr (reglementet finnes her).

Noen av politikerne i fylkestinget er i tillegg valgt inn i ulike utvalg, dette gir flere møtedager, mer sakspapirer og høyere godtgjørelse. Men selv om disse vervene skulle bli tatt med, er vi langt unna Aftenbladets tall.

Vi i Miljøpartiet De Grønne stiller gjerne i en diskusjon om politikerlønningene, men da må vi starte med riktige tall.

Spredt over hele landet

I dagene etter at dette kom i Aftenbladet har de feilaktige tallene blitt gjengitt i en rekke ulike medier over hele landet. De grådige fylkespolitikerne i Rogaland henges nå ut som et skrekkens eksempel. Dette bygger fordommer både mot politikere og mot Rogaland. Vi ser også en bølge med leserbrev som hevder at fylkespolitikerne har sugerør i skattebetalernes lommer og at det regionale forvaltningsnivået av den grunn må avskaffes. Aftenbladet har i starten av valgkampen gitt en gavepakke til et parti som ønsker å avskaffe det regionale forvaltningsnivået.

Vi i Miljøpartiet De Grønne stiller gjerne i en diskusjon om politikerlønningene, men da må vi starte med riktige tall. Aftenbladet vet at historien de serverte 10.02. er feil, men har likevel valgt å ikke rette den opp.

Publisert:
 1. Politikk
 2. Lønn
 3. Rogaland fylkeskommune

Mest lest akkurat nå

 1. Ny studie på demens: – Funnene er oppsiktsvekkende

 2. Volden på Vaulen badeplass: Tre gutter tiltalt etter at 15-åring ble slått bevisstløs

 3. Fjell­bygda nektet å dø. Nå har de store planer

 4. Er norsk statsborger og disponerer leilighet i Norge. Må likevel på karantenehotell: – Dette er internering

 5. «Dette går ikke, Viking. Berntsen kan ikke få en slik avskjed»

 6. Mann pågrepet - viste frem våpen på utested