Du skal ikke skilles fra postkassen din

DEBATT: Det er ingen som hindrer Aftenbladet i å levere avisen på døren til sine abonnenter. Så hvorfor har redaksjonen tatt frem storslegga i sin kamp for å beholde postkassa der den er i dag?

«De fleste forstår Postens behov for å effektivisere postdistribusjonen når antall brev er i dramatisk fall. Og i god dialog med oss har flere hundre rogalendinger allerede fulgt vår anmodning», skriver Per Gunnar Johnsen i Posten Norge.

Debattinnlegg

 • Per Gunnar Johnsen
  Per Gunnar Johnsen
  Distriktssjef for Stavanger, Posten Norge
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Aftenbladet viet tirsdag førstesiden og to helsider til å fortelle om Posten som "truer" sine kunder til å flytte postkassen. Onsdag fulgte redaktøren opp med en leder, som var mer følelsesladet enn rasjonell.

Det fremstilles som om Stavangers innbyggere nå skal skilles fra postkassa, mens Posten i realiteten ønsker større konsentrasjon av postkasser, og for dem som må flytte, handler det om noen meter. Musikkorps og menighetsråd trekkes frem som brukere av postkassa, men også for dem blir det enklere å levere om postkassene står samlet i fellespunkt.

For de aller fleste stedene i Norge har flytting av postkasser vært uproblematisk, så også i Stavanger.

Nabolaget til ansvarlig redaktør Lars Helle i Aftenbladet er blant dem som har fått brev om å flytte postkassa si. Det har han ikke opplyst om, når han engasjert har skrevet om saken i egen avis.

Les også

Han kan miste jobben etter 30 år i Posten

For de aller fleste stedene i Norge har flytting av postkasser vært uproblematisk, så også i Stavanger. De fleste forstår Postens behov for å effektivisere postdistribusjonen når antall brev er i dramatisk fall. Og i god dialog med oss har flere hundre rogalendinger allerede fulgt vår anmodning.

Antallet brev øker ikke i fremtiden. Det blir færre. Dette er bakgrunnen for at flere vil måtte flytte postkassene sine. Inkludert ansvarlige redaktører.

Les også

 1. Posten kutter A-post: 75 årsverk kan forsvinne på Forus

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Posten
 3. Lars Helle

Mest lest akkurat nå

 1. Viking sikret nytt cupgull - keeperhelten hylles etter straffedrama: – Hun elsker det

 2. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 3. Julekort er en egen greie. Et år dro familien til Ikea for å ta bilde i julepysjamas i soveromsavdelingen

 4. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 5. Trafikkuhell på Solasplitten

 6. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné