Nei til hatkriminalitet i vår åpne havn

DEBATT: Søndag kveld (10. juni) kunne vi lese i Aftenbladets nettutgave at et homofilt par ble slått ned på åpen gate i sentrum. Hvorfor? Fordi de leide hverandre.

– Ingen skal måtte være redd for å holde sin kjæreste i hånden når de går på gaten i Stavanger, skriver Mette Vabø.
  • Mette Vabø
    Mette Vabø
    Leder, Stavanger Venstre
Publisert: Publisert:
Les også

Homofilt par slått ned i Stavanger

icon
Denne artikkelen er over fire år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Begge sitter igjen med store skader etter det som skulle være en fin festivalhelg for kjæresteparet. Dette skjer i juni, pride-måneden, hvor man ønsker å fremme mangfold og ikke minst ta et standpunkt mot diskriminering og vold mot lesbiske, homofile, bifile, transseksuelle, interseksuelle og queer/skeive (LHBTIQ-personer). Da jeg leste oppslaget i Aftenbladet, ble jeg først og fremst lei meg. Så utrolig trist at en kveld kan ende sånn for noen som velger å vise at de er glad i hverandre på åpen gate. Deretter ble jeg ille berørt på vegne av byen.

Må tas på alvor

Hvordan kan dette skje i Stavanger? Stavanger som alltid har hatt en åpen havn. I Venstre er vi stolte av å leve i en mangfoldig by. En by som tar mangfold og integrering på alvor. En by som har politikere som ønsker det beste for alle sine borgere uavhengig av religion, etnisitet, legning eller kjønnstilhørighet. Likevel skjer dette. Renspikket hatkriminalitet i vår åpne havn. Dette kan vi ikke la forbigå med et skuldertrekk. Vi må ta slike hendelser på alvor.

Uansett hvem du elsker skal du føle deg trygg i byen vår. Ingen skal måtte være redd for å holde sin kjæreste i hånden når de går på gaten i Stavanger.

Må satse lokalt

I Venstre jobber vi kontinuerlig for at LHBTIQ-personer skal ha de rettighetene de har krav på. Gjennom Jeløyaplattformen har Venstre bidratt til at det satses på en rekke områder, både når det gjelder rettigheter og holdningsarbeid. Det er bra at det satses nasjonalt på dette viktige området, men vi må også satse lokalt. I disse dager jobbes det intenst med vårt neste program til kommunevalget i Nye Stavanger. Også her kommer vi til å fremme rettighetene til LHBTIQ-personer. Helgens hendelse viser hvor viktig det er at vi gjør nettopp dette. Dette har også en plass i kommunepolitikken.

Tolerant by

Jeg ønsker fremfor alt at Stavanger skal være en tolerant by. En by med plass til alle uavhengig av etnisitet, religion, kjønnstilhørighet og legning. Jeg ønsker at alle skal føle seg velkommen her. Jeg ønsker at gutter som er kjærester med gutter, og jenter som er kjæreste med jenter skal kunne vise dette i offentligheten på samme måten som heterofile par kan vise sin kjærlighet for hverandre. Kjærlighet er kjærlighet uavhengig av kjønn. Kjærlighet er noe av det vakreste som finnes, la oss være tolerante for at kjærligheten kommer i mange former. Vi kan ikke godta hatkriminalitet i vår åpne havn!

Publisert: