Rennesøy kommune leverer tjenester av høy kvalitet

DEBATT: Det kan dokumenters både gjennom brukerundersøkelser og målinger ellers. Vårt fokus er tidlig innsats og tverrfaglig samarbeid i hele det kommunale tjenestetilbudet.

«Jeg ber om respekt for at Senterpartiet og mange av innbyggerne i Rennesøy ser at folkeavstemningen ikke ga noe tydelig svar på om det er kommunesammenslåing med Stavanger og Finnøy innbyggerne ønsker», skriver Dagny Sunnanå Hausken. Foto: Hjørdis Halleland Mikalsen

Debattinnlegg

 • Dagny Sunnanå Hausken
  Ordfører i Rennesøy, Sp
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Høyres gruppeleder Aage Sola går hardt ut i flere leserinnlegg (22.12 og 13.01) og kritiserer Senterpartiet sin styringen av Rennesøy kommune. Han påpeker i siste innlegg at det ikke er kommunen han er misfornøyd med, men Senterpartiet sin styring av kommunen.

Les også

Sannheten er at Sp har styrt Rennesøy ut i et økonomisk uføre

Les også

Jeg kritiserte Senterpartiets styring av Rennesøy, ikke selve kommunen

Jeg tror ingen i dag angrer på at vi valgte full utbygging på Vikevåg.

Det han spesielt trekker fram er den høye gjelden som kommunen har, og at befolkningsveksten har avtatt. Dersom styringen i kommunen er dårlig, vil det kommunale tilbudet også bli dårlig. Dette henger unektelig sammen.

Kloke og framtidsrettede investeringer

Rennesøy kommune leverer tjenester av høy kvalitet. Det kan dokumenters både gjennom brukerundersøkelser og målinger ellers. Vårt fokus er tidlig innsats og tverrfaglig samarbeid i hele det kommunale tjenestetilbudet.
Vi har høy gjeld pr. innbygger i Rennesøy, men vi har gjort kloke og framtidsrettede investeringer i gode kommunale bygg. Høyre var motstander av å bygge nye Vikevåg skole, og ønsket heller en mindre utbygging av Rennesøy skole, ellers har kommunestyret oftest stått samlet bak de investeringene som er gjort. Jeg tror ingen i dag angrer på at vi valgte full utbygging på Vikevåg.

Les også

Ikke grunnlag for påstanden om at Stavanger har en dårligere eldreomsorg enn Rennesøy

Rennesøy opplevde en eksplosiv økning i befolkningen etter at bompengene i Rennfast ble fjernet. Befolkningen økte med 40 prosent på ti år. Selv om redusert vekst var en bevisst politikk i Rennesøy, må vi nok også dele ansvaret for dette med dårlige tider og mindre tilflytting til hele regionen. Rennesøy hadde en befolkningsvekst på 1,3 prosent i 2015, fortsatt over gjennomsnittet i Rogaland.

Rennesøy sine innbyggere er blant de som har høyest medianinntekt i landet. Vi har i mange år hatt gode skatteinntekter til kommunen. Eiendomsskatt på hytter og hus har ingen til nå trengt å betale.
Innbyggerne i Rennesøy betaler mindre i kommunale avgifter, inkludert eiendomsskatt, enn de gjør i både Finnøy og Stavanger.

Intensjonsavtalen om kommunesammenslåing med Stavanger og Finnøy legger til rette for at store deler av Finnøy og Rennesøy kan slippe å bidra med eiendomsskatt også i nye Stavanger.

Jeg ber ellers om respekt for at Senterpartiet og mange av innbyggerne i Rennesøy ser at folkeavstemningen ikke ga noe tydelig svar på om det er kommunesammenslåing med Stavanger og Finnøy innbyggerne ønsker. De største tilhengerne av kommunesammenslåing er tilnærmet arrogante i sin kritikk av Senterpartiet i dette spørsmålet.

Les også

Eg veit at eldreomsorg er generelt betre i mindre kommunar, og svært god i Rennesøy

Denne høsten ble et felles budsjett og økonomiplan vedtatt i kommunestyret. Jeg er veldig glad for det, og for alle de gode tiltakene vi har fått plass til i budsjettet. Ingen av disse var avhengig av beslutningen om kommunesammenslåing, men det var til god hjelp at vi de tre siste årene har hatt penger til å sette av i fond. Senterpartiet var minst like ivrig som de andre partiene til å få prosjekt forankret i budsjett og økonomiplan, nå før kommunesammenslåingen.

Flertallet bestemmer

Senterpartiet har fem av 21 representanter i kommunestyret. Alle vet at det er flertallet som bestemmer og står for styringen i kommunen. Jeg vil gjerne dele æren for styringen av en veldrevet kommune med Senterpartiet sine samarbeidspartier, Ap og Krf, og også med Frp og Høyre i mange saker.

Les også

 1. Sp hevder at flertallet i kommunestyret i Rennesøy ikke følger folkeviljen, det stemmer ikke

Publisert:
 1. Rennesøy
 2. Kommunesammenslåing
 3. Finnøy
 4. Stavanger
 5. Eiendomsskatt

Mest lest akkurat nå

 1. MC-fører kjørt til SUS etter ulykke i Sandnes

 2. Camilla Herrems verste opplevelse: – Jeg følte meg som en sviker

 3. Risikoen for å bli truffet av lynnedslag er liten. Likevel skjedde det med Vegar Engdal.

 4. Stavanger-kvinna er reisande lege i naud: – Eg ser på oppdraga mine utanlands som ein slags vaksinasjon mot det å ta vår velstand for gitt

 5. Cupeventyret over etter hjemmesmell: – Vi hater å tape, det svir hver gang

 6. Snøleopard i USA koronasmittet