Hvorfor sløse bort skattepengene, Frp?

DEBATT: Frp’s Kristoffer Sivertsen og Roy Steffensen gikk i Aftenbladet 15. august til angrep på SVs innsats mot velferdsprofitt. Hvorfor skal folks skattepenger bli til privat profitt?

«Barnehagene er en viktig del av velferden for barn i Norge, da må vi sørge for å forsikre oss om at pengene samfunnet setter av til barnehager går til det, og ikke profitt», skriver Audun Lysbakken og Eirik Faret Sakariassen.

Debattinnlegg

 • Audun Lysbakken
  Leder av SV
 • Eirik Faret Sakariassen
  Ordførerkandidat, Stavanger SV
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Private barnehager i Rogaland hentet ut utbytte og konsernbidrag på 150 millioner kroner i 2017. Dette er penger som burde vært brukt på bedre barnehager og trygge vilkår for de ansatte, i stedet for å ende i lommene til velferdsprofitører.

Barnehagene er en viktig del av velferden for barn i Norge, da må vi sørge for å forsikre oss om at pengene samfunnet setter av til barnehager går til det, og ikke profitt. Fremskrittspartiet har gjort det til en slags paradegren å være mest for å sløse med skattepengene, gjennom å sørge for å få kommersielle interesser inn på alle nivåer i velferden vår.

SV mener det som er viktigst er å bruke kreftene på å sørge for at pengene kommer fram, og at alle barnehager har like god kvalitet. Frp virker mer opptatt av å fylle lommene til landets rikeste.

Les også

 1. – Barnehage skal ikke være butikk

 2. – Hvorfor bryr ikke SV seg om fornøyde barnehageforeldre?

Publisert:
 1. Debatt
 2. Barnehage
 3. Velferdsstaten
 4. Oppvekst
 5. Barnehagedekning

Mest lest akkurat nå

 1. Livsfarlig hundevirus påvist på hund fra Stavanger-området

 2. Kjøpte bygget i 2006 – venter ennå på å få bygge Rema 1000-butikk

 3. Nå er denne gata på Storhaug offisielt åpnet

 4. Slik blir den nye korona­hverdagen fra mandag av

 5. Viking-legendens sønn gjør comeback

 6. Trump saksøker niese og New York Times i skattesak