Hvor er døvetolkene?

DEBATT: Det er med undring jeg nok en gang opplever at politikerutspørringer og diskusjoner heller ikke i år er tolket for døve og hørselshemmede med døvetolker.

Publisert: Publisert:

«At det er mulig å få tekst på de fleste programmene, det holder etter min mening ikke, fordi det ikke er lett å få med seg en tekst som flimrer over skjermen», skriver Dagny H. H. Pedersen Welle. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Dagny H.H. Pedersen Welle
    Hundvåg

Alle de politiske partiene i Norge ønsker at alle landets innbyggere skal bruke sin stemmerett, men verken NRK eller TV2 har benyttet døvetolker i programmene de sender i forbindelse med valgkampen.

I reportasjer fra andre land, og noen av disse landene er nok fattigere enn Norge, kan en se døvetolker. I Norge som skryter av å være et rikt land, finnes det ingen døvetolker i viktige reportasjer, dette er virkelig beklagelig.

At det er mulig å få tekst på de fleste programmene, det holder etter min mening ikke, fordi det ikke er lett å få med seg en tekst som flimrer over skjermen. Jeg vil henstille til NRK og TV2 at de ansetter personer som kan delta på reportasjer som er viktig for alle landets innbyggere.

Jeg tenker på den informasjonen som gikk ut til innbyggerne i Askøy kommune, den var uten døvetolk. Jeg regner med at det er flere innbyggere i det området også har behov for døvetolk.

Det er også mange unge og eldre som bruker tegn til tale!
Når det fra 01.01.2020 er vedtatt at lisensen skal betales via skatteseddelen, så må det være en selvfølge at også døve og hørselshemmede får rett informasjon på samme tidspunkt som alle andre!

Publisert: