Frp har utvidet og styrket pleiepengeordningen

Politikk: Familiene sikres økonomisk trygghet, slik at de ikke skal ha unødige bekymringer på toppen av det og ha et alvorlig og varig sykt barn. Pleiepengeordningen gir nå den tryggheten.

«Tidligere var det bare foreldre med alvorlig syke og døende barn som kunne få pleiepenger. Fra 2017 ble også varig syke barn inkludert», skriver Erlend Wiborg.

Debattinnlegg

 • Erlend Wiborg
  Stortingsrepresentant for Frp, Leder arbeids- og sosialkomiteen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Enkelte familier opplever å få alvorlig og varig syke barn. Det er liten tvil om at det er en vanskelig situasjon å stå i. Særlig der barna krever kontinuerlig pleie og tilsyn. For å lette hverdagen til de som opplever dette, har regjeringen utvidet og styrket pleiepengeordningen vesentlig.

Regjeringen utvidet pleiepengeordningen i fjor. Tidligere var det bare foreldre med alvorlig syke og døende barn som kunne få pleiepenger. Fra 2017 ble også varig syke barn inkludert. Det ga en rekke nye familier mulighet til selv å være hjemme med sitt barn. Ordningen ble også gjort mer fleksibel for å kombinere pleie og delvis arbeid. Og samtlige familier startet ny tidskonto, med varighet frem til 2022. Likevel har vi sett at det ikke er nok.

I forrige uke sørget vi derfor for at tidsbegrensningen på fem år skal oppheves, for å trygge familiene som har behov for større forutsigbarhet. Regjeringspartiene har sammen med KrF også vedtatt å endre reglene for gradering av pleiepengene. Årsaken er at enkelte foreldre har barn som er så syke at foreldrene alltid må stå i beredskap. De kan dermed ikke kan forventes og delvis være i arbeid, og skal derfor ikke ha avkortning i pleiepenger.

For Fremskrittspartiet er pleiepengeordningen svært viktig. Foreldre skal slippe og bekymre seg for økonomi. De har mer enn nok med å ivareta sitt barn og familien. Både barna og foreldrene blir nå godt ivaretatt fremover.

Les også

 1. SV vil at det skal kime til julefest for alle

 2. Solberg spås nye nederlag i Stortinget

Publisert:
 1. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Kan bli 1300 smittede daglig i Stavanger: – Vil påvirke vareleveranser og butikker

 2. Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Tasta – skal ha klaget på høy musikk

 3. Gjorde nazihilsen i retten

 4. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente

 5. Avviser at kroppsbyggere er mer skeptiske til vaksinen: – Det er heller motsatt

 6. Grønt nivå i skoler og barne­hager i flere kommuner