Nytt og flott barnehagebygg har vi, og det får ikke kommunen ta fra oss

DEBATT: Skolen er forsvunnet, og bussene er forsvunnet, alt har gått på sparebluss her. Folk er utålmodige, hvor lenge skal kommunen herse med oss her på øya?

Publisert: Publisert:

«Folk på Åmøy har kjempet sammen for å bli hørt, for ikke bare å forbli Stavangers grønne alibi», skriver Kirsten Øvregaard. Foto: Jonas Haarr Friestad

Debattinnlegg

 • Kirsten Øvregaard
  Cand. polit.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Jeg er glad for at Siv Meling i en kommentar (1. desember) til mitt innlegg i Aftenbladet fra 24. november, er like glad i Austre Åmøy som alle oss andre som bor her.

Stemoderlig behandling

Mitt innlegg handler imidlertid ikke om denne forelskelsen til øya – men at Stavanger kommune har behandlet oss stemoderlig i årevis. Nå er det penger som skal spares igjen – så vår lille barnehage med en gjeng ivrige små gutter og jenter, står i fare for å bli tryllet bort fra budsjettet sammen med barnehagens ansatte, og barnefamilier skal utsettes for enda mer stress og mas med transport hit og dit.

Skolen er forsvunnet og bussene er forsvunnet, alt har gått på sparebluss her. Og folk er utålmodige, hvor lenge skal kommunen herse med oss her på øya?

Når Siv Meling åpenbart mener at til og med gang- og sykkelsti ikke er så viktig, så viser hun manglende forståelse for de mykeste trafikantene, barna. De kan lett bestemme seg for å krysse veien, eller gjøre andre små barnestunt – og ulykken kan være ute selv om bilene kjører i bare 40- 50 km/t.

Meling sier at lokalsamfunn dannes av at folk samarbeider, og jeg er hjertens enig. Men hun mener samtidig at det ikke er lurt å lage en turvei, for da kan jo de som eier jorda krangle. Enda viktigere er det vel da at folk samler seg om å få til dette praktisk med hjelp fra kommunen – og hvorfor skulle forresten grunneiere krangle for en par meters bred sti? Hvor godt sammensveiset er lokalsamfunnet da?

Folk på Åmøy har kjempet sammen for å bli hørt, for ikke bare å forbli Stavangers grønne alibi – og betente blindtarm.

Barnehagen får de ikke tatt fra oss

Stavanger er den tettest befolkede byen i Norge, vi er allikevel ikke en fullverdig del av Stavanger kommune, for her er ikke annet fra kommunen enn en dårlig vedlikeholdt nedlagt skole. Men nytt og flott barnehagebygg har vi, og den får ikke kommunen ta fra oss. Barnehagen er hverdagslivet til småbarn som slipper å kjøres land og strand rundt for å komme dit.

Og til slutt, barnehagen ligger midt i hjerte av øya, her knyttes viktige bånd mellom alle generasjonene. Er det ikke snart på tide at Stavanger-politikerne tar med hjertet når de planlegger? Småbarn og folk flest er mye mer en tall på budsjetter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

 2. – Østby skyter, Haugen redder - med sekunder igjen. Ender 0-1 denne perioden.

 3. Vill Bryne-jubel – nå lukter det 1. divisjon

 4. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 5. Nytt smittetilfelle i Gjesdal: Legesenter stenger dørene

 6. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

 1. Stavanger kommune
 2. Barn og unge
 3. Generasjon
 4. Stavanger