Det må tas en ny runde på Ekofisktanken

Debattinnlegg

 • Jan-Hugo Holten
  Jan-Hugo Holten
  Norges Miljøvernforbund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

DEBATT: Allerede i årene 2005-6 ble ConocoPhillips ved den mektige Stig Kvendseth av Norges Miljøvernforbund forespurt om å utlevere konsekvensutredningen for Ekofisktanken som den gang ble utarbeidet. Den gang ble vi avvist av oljeselskapet.

Den gang var problemstillingen om tanken fremdeles inneholdt en god del forurensede sedimenter og tungmetaller som vi ikke ønsker ut i miljøet. Selskapet hadde da fjernet en del og måtte etterlate en del. Tillatelsen for en god del år tilbake om å få anledning til å etterlate tanken ble tatt etter den tids standarder. Så en kan godt si at rammeverket internasjonalt for riving /hugging av oljeinstallasjoner er modent for revisjon. Både hva gjelder de prinsipielle diskusjonene så vel som krav som må stilles og innskjerpinger som må gjøres. Dette ifht. både kunder og leverandører.

Sommeren 2018 opprettet vi kontakt med selskapet igjen. 13 år etter sist gang. Tausheten er øredøvende fra arrogante ConocoPhillips. Denne arrogansen tjener ikke selskapet. På lenger sikt må det tas en ny runde på Ekofisktanken. En offentliggjøring av hva ConocoPhillips utredet, vil gi oss mer svar. Dette skal komme som en del av revisjonen for opphuggingsbransjen som i dag lever et liv i skyggen.

Publisert:
 1. Debatt
 2. ConocoPhillips
 3. Norges Miljøvernforbund
 4. Miljø

Mest lest akkurat nå

 1. Statsministerens kon­tor kan ha brutt enda flere lover og regler

 2. Vidar Nisja har fått ny jobb

 3. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal

 4. Viktig Bryne-seier

 5. Huset deres har vunnet arki­tektur­pris: – Plan­løsningen fungerer vel­dig bra for oss

 6. Verdensmesteren fra Sandnes gjør som Ingebrigtsen