Kritisk til overvåkning av barn i skolen

DEBATT: Barn er sikret rett til privatliv gjennom barnekonvensjonen, og derfor er Venstre også kritisk til overvåkning av barn i skolen.

«I 2016 fikk Venstre gjennomslag for å slå av overvåkningskameraene ved de videregående skolene i Rogaland i skoletiden», skriver Kjartan Alexander Lunde, Unni Fuglestad og Svein Abrahamsen. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

 • Kjartan Alexander Lunde
  Fylkesordførerkandidat for Venstre
 • Unni Fuglestad
  2. kandidat for Rogaland Venstre
 • Svein Abrahamsen
  3. kandidat for Rogaland Venstre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Samfunnet vårt blir stadig mer overvåket. Det innhentes, lagres og deles opplysninger om barn i skoler og barnehager, gjennom nettsider og via foresatte.

Samfunnet blir stadig mer digitalisert, og det stilles økte dokumentasjonskrav til elevenes læring og utvikling. Det gjør at gode personvern- og databehandlingsrutiner i institusjonene er viktigere enn noen gang tidligere. Barn er sikret rett til privatliv gjennom barnekonvensjonen, og derfor er Venstre også kritisk til overvåkning av barn i skolen.

I 2016 fikk Venstre gjennomslag for å slå av overvåkningskameraene ved de videregående skolene i Rogaland i skoletiden. Tidligere har Venstre også fått gjennomslag for det samme i flere av kommunene i Rogaland. Venstre tar personvernet på alvor. Når samfunnet digitaliseres og vi finner nye teknologiske løsninger, fordrer dette også at vi tar personvernet på alvor. Et sterkt personvern er avgjørende både for den enkeltes frihet og for demokratiet. For Venstre er det grunnleggende med et godt personvern og at ingen overvåkes mer enn nødvendig i hverdagen.

Les også

 1. Venstre fryktar hackarar finn sensitiv informasjon om barn

 2. – Går digitaliseringen på bekostning av hjem-skole-samarbeidet?

Publisert:
 1. Debatt
 2. Personvern
 3. Skolestart
 4. Internett
 5. Digital

Mest lest akkurat nå

 1. Nytt koronarelatert dødsfall på SUS

 2. Fortvilt Stavanger-trener sendte brev til Raja: – Det preger meg veldig

 3. Brann­utrykning til industri­område på Forus

 4. For to måneder siden kom parets første baby – nå kommer parets første album

 5. Ble kalt bort­skjemt dritt­unge i mail fra parke­rings­etaten

 6. 22 nye smittetilfeller på Nord-Jæren