Flertallet på Stortinget har bestemt at det er ok at noen asylsøkere sulter

Publisert: Publisert:

«Asylsøkere med endelig avslag, som ikke kan returnere og heller ikke tvangsutsendes, får 890 kroner hver 15. dag til livsopphold», skriver styreleder i Rettferdighet i asylpolitikken (RIA).

Debattinnlegg

  • Brit Nustad
    Styreleder i Rettferdighet i asylpolitikken ( RIA)
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

De lever i limbo; dødens forværelse. Asylsøkere med endelig avslag, som ikke kan returnere og heller ikke tvangsutsendes, får 890 kroner hver 15. dag til livsopphold. Dette skal dekke utgifter til alt fra mat og drikke, toalettartikler, medisiner, klær, transport, telefon osv.

Les også

Asylsøkere trenger fortsatt klær og utstyr

Statlige, anbefalte satser for stønad til livsopphold til sosialklienter gjelder ikke «de andre». I regjeringas forslag til budsjett for 2017 har de lagt inn 1,8 milliarder mer enn det de forventer at det nå er behov for å dekke utgifter til asylankomster.

Les også

"Derfor snakker vi ikke om flyktninger eller asylsøkere, men om mennesker"

NRK melder at regjeringa vil tilby støttepartiene disse pengene til det såkalte, grønne skiftet i klimapolitikken for å få til en avtale om neste års budsjett.
Vi i RIA (Rettferdighet i asylpolitikken) oppfordrer politikerne på Stortinget til å bruke en del av disse pengene og gi «de andre» – alle asylsøkere – det samme (lave) kronebeløp til livsopphold som norske sosialklienter får.

Publisert:

Les også

  1. Stadig færre asylsøkere kommer til Tyskland

  1. Asylpolitikk
  2. Medisin
  3. Næringsmiddelindustrien
  4. Sult
  5. NRK