Må barna absolutt være født i Norge?

«Vi har jo massevis av muligheter til å ta imot barn som trenger et sted å bo, de er motivert for å gjøre en samfunnsinnsats som voksne, og vi trenger dem jo», skriver Kjersti Aurbakken. Foto: NTB Scanpix

Debattinnlegg

 • Kjersti Aurbakken
  Kjersti Aurbakken
  Stavanger
Publisert: Publisert:

DEBATT: I journalist Hilde Øvrebekk sin kommentar «Livmor, regjeringen og flere barn» i Aftenbladet 25. februar står det bl.a.: «Men det går an å stille spørsmål ved om det har noen hensikt at politikere som Hadia Tajik og Erna Solberg skal fortsette å fortelle oss at vi må få flere barn ... Politikerne må se på andre løsninger for framtidens utfordringer.»

Flott, Hilde Øvrebekk, lurt å være løsningsorientert istedenfor kritisk. Her prøver jeg meg på et forslag til en annen løsning enn å føde flere barn i Norge: La oss ta imot barn som allerede er født, og som ikke har et hjem. Å lage barn for å opprettholde folketallet er en ulogisk, selvmotsigende og nærmest rasistisk tankegang. Vi har jo massevis av muligheter til å ta imot barn som trenger et sted å bo, de er motivert for å gjøre en samfunnsinnsats som voksne, og vi trenger dem jo!

Jeg får klump i magen hver gang jeg hører om alle disse flyktningene som Norge avviser – samtidig som statsministeren erklærer vi trenger flere barn. Er det sånn at flyktningbarn ikke er gode nok som norske statsborgere? Må barna absolutt være født i Norge?

Les også

 1. Nei, regjeringen blander seg ikke inn i hvordan kvinner disponerer liv­moren sin

Publisert:
 1. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Nye tilfeller mandag kveld: 47 smittede og minst 920 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

 2. Kvinne (18) til sykehus etter ulykke i Sola

 3. – Jeg går bare mye dypere inn i depresjon

 4. Hva skjer med smittetallene i Stavanger? Smittevernoverlegen forklarer

 5. Kaos, frykt og raske beslutninger. Dette skjedde da skolene stengte

 6. Mari leter etter brudekjolen sin: – Angrer på at jeg solgte den