Stolt over alt vi har fått til i samarbeid med Frp

DEBATT: Det er ingen tvil om at det er store forskjeller på KrF og Frp, men regjeringsdeltakelse er ikke noe ekteskap eller fusjon mellom oss.

«Partiledelsen i KrF er enige om at situasjonen vi har stått i er krevende, og at vi ikke lenger kan stå i den spagaten vi har gjort de siste årene», skriver Olaug Bollestad, bildet.

Debattinnlegg

 • Olaug Bollestad
  Nestleder i KrF
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Roald Sture skriver den 25. oktober i Stavanger Aftenblad om KrFs veivalg før valget 2017. Et valg som engasjerer mange, både i og utenfor partiet. Det er bra. For det er gjennomslag for KrFs politikk som er det avgjørende, uavhengig av hvilken side vi velger. Vårt politiske prosjekt står fast, og her er vi samlet.

Landsmøtet avgjør

Partiledelsen i KrF er enige om at situasjonen vi har stått i er krevende, og at vi ikke lenger kan stå i den spagaten vi har gjort de siste årene. Vi er altså enige om at vi må velge en side. Jeg registrerer at Sture hevder at mitt alternativ er et løftebrudd. Andre igjen hevder at partilederens alternativ er et løftebrudd. Uansett hvilken side vi velger, har jeg forståelse for at man kan oppleve at det er i strid med det inntrykket vi ga før valget. Men for partiledelsen er det en dyp erkjennelse av partiets alvorlige situasjon. Vi er altså enige om at vi må velge en side, selv om vi peker forskjellig retning. Derfor mener vi også at det er riktig at det er partiets øverste organ, nemlig landsmøte som skal avgjøre dette viktige spørsmålet.

I dette viktige spørsmålet har vi valgt å ha en åpen diskusjon, der vi vurderer hvor vi kan få størst mulig KrF-avtrykk. Hva som vil være det beste for partiet og ikke minst hva som vil være det beste for Norge.

Stolt av de siste fem årene

Det er ingen tvil om at det er store forskjeller på KrF og Frp, men regjeringsdeltakelse er ikke noe ekteskap eller fusjon mellom oss. Jeg må si jeg er stolt over alt vi har fått til de siste fem årene, og det sammen med Frp. Vi har økt kontantstøtten, sikret pleiepenger til foreldre med alvorlig syke barn, vi har sikret 1 prosent til bistand, fått gode klimatiltak og ikke minst sikret gode tiltak for å sikre arbeidsplasser under oljekrisen.

Nå står det om kampen mot sorteringssamfunnet. KrFs viktigste sak. Erna har nå gått ut og sagt at det er mulig å endre på den mest diskriminerende paragrafen i abortloven, nemlig bestemmelsen som gir rett til å sortere bort barn med Downs syndrom. Det er en historisk mulighet vi ikke kan la gå fra oss. Det er her kampen står om vi får et kaldere eller varmere samfunn. Jeg håper landsmøtet derfor sier ja til å sondere med Solberg-regjeringen.

Les også

Roald Sture: Står du ved valgløftet ditt, Bollestad?


Les også

 1. Ikke kast Erna Solberg!

 2. Solberg gleder seg over blå seier i Rogaland KrF

 3. KrF-ledelsen forsøkte å styre årsmøtet med en e-post

 4. VG: Hareide kaller inn til ekstraordinært møte i KrFs landsstyre

 5. Det gode veivalget for KrF; hensynet til sperregrensen og vekstpotensial

 6. KrF koker: «Trist». «Deprimerende». «Kalkulert maktdemonstrasjon». «Maktarroganse». «Oppskriften på splittelse»

 7. Sentrale kilder i KrF: Ropstad har dolket Hareide i ryggen

 8. Simpelt, blått fleirtal i Rogaland KrF

 9. Einar Steensnæs om KrF-møtet i Rogaland: - Til skrekk og advarsel for andre

 10. Knut Arild Hareide har fremdeles tro på seier

 11. KrF-topp etter Rogaland KrF-møtet: – Frykter dette splitter partiet

 12. Knut Arild, merkesmann

Publisert:
 1. Debatt
 2. Solberg-regjeringen
 3. Downs syndrom
 4. KrFs skjebnevalg
 5. KrFs landsmøte

Mest lest akkurat nå

 1. Forslag om stor gassterminal på Talgje

 2. Etter «vaksine-brevet» begynte Heart å føle press. Nå melder hun seg ut av MDG

 3. Jakob Ingebrigtsens nye naboer på Lura synes huset hans blir for svært

 4. Politiet advarer mot svindel-mail: - Ikke svar og blokker avsender

 5. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 6. Bjelland vant kontrakt på 391 millioner