Er du i mot feriepenger for arbeidsløse, Hadia Tajik?

DEBATT: I juni fikk de fleste av oss utbetalt feriepenger. Det kommer godt med. Dessverre var det mange arbeidsløse som går på dagpenger, som ikke fikk feriepenger på konto.

«Ved utgangen av 2016 var 11.600 rogalendinger uten arbeid. De av dem som ikke har jobbet gjennom hele 2016, fikk ikke én krone i feriepenger i år», skriver Eirik Faret Sakariassen. Foto: Kristian Jacobsen

Debattinnlegg

 • Eirik Faret Sakariassen
  Eirik Faret Sakariassen
  2. kandidat til Stortinget, Rogaland SV
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det gjorde de arbeidsløse før, fordi ungene til folk uten jobb også fortjener ferie og et avbrekk fra hverdagen. Feriepengene får du basert på fjorårets inntekt, og arbeidsløse med rett til dagpenger fikk ledighetstrygden sin lagt til grunn for beregningen av feriepengene. Med denne regjeringen tok dette slutt.

Ved utgangen av 2016 var 11.600 rogalendinger uten arbeid. De av dem som ikke har jobbet gjennom hele 2016, fikk ikke én krone i feriepenger i år. Jeg vil tro mange av dem føler seg sviktet av H/Frp-regjeringen og støttehjulpartiene Venstre og KrF.

Da SV før sommeren fremmet forslag i Stortinget om at «Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2018 gjeninnføre feriepenger for arbeidsløse», fikk det bare SVs stemmer. Arbeiderpartiets Hadia Tajik var til stede i salen, med flere av sine andre Ap-kolleger fra Rogaland, men de stemte alle imot. Kan du fortelle de arbeidsløse i Rogaland hvorfor Ap stemte mot feriepenger for arbeidsløse, Hadia Tajik?

Les også

 1. Sommerferie uten feriepenger for arbeidsløse

Publisert:
 1. Hadia Tajik
 2. Eirik Faret Sakariassen

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne (18) til sykehus etter ulykke i Sola

 2. Nye tilfeller mandag kveld: 47 smittede og minst 920 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

 3. – Jeg går bare mye dypere inn i depresjon

 4. Ansatt smittet på sykehjem i Stavanger

 5. Hva skjer med smittetallene i Stavanger? Smittevernoverlegen forklarer

 6. Statsministerens kontor lar Bent Høies påskestunt passere