Er du i mot feriepenger for arbeidsløse, Hadia Tajik?

DEBATT: I juni fikk de fleste av oss utbetalt feriepenger. Det kommer godt med. Dessverre var det mange arbeidsløse som går på dagpenger, som ikke fikk feriepenger på konto.

Publisert: Publisert:

«Ved utgangen av 2016 var 11.600 rogalendinger uten arbeid. De av dem som ikke har jobbet gjennom hele 2016, fikk ikke én krone i feriepenger i år», skriver Eirik Faret Sakariassen. Foto: Kristian Jacobsen

Debattinnlegg

 • Eirik Faret Sakariassen
  2. kandidat til Stortinget, Rogaland SV
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det gjorde de arbeidsløse før, fordi ungene til folk uten jobb også fortjener ferie og et avbrekk fra hverdagen. Feriepengene får du basert på fjorårets inntekt, og arbeidsløse med rett til dagpenger fikk ledighetstrygden sin lagt til grunn for beregningen av feriepengene. Med denne regjeringen tok dette slutt.

Ved utgangen av 2016 var 11.600 rogalendinger uten arbeid. De av dem som ikke har jobbet gjennom hele 2016, fikk ikke én krone i feriepenger i år. Jeg vil tro mange av dem føler seg sviktet av H/Frp-regjeringen og støttehjulpartiene Venstre og KrF.

Da SV før sommeren fremmet forslag i Stortinget om at «Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2018 gjeninnføre feriepenger for arbeidsløse», fikk det bare SVs stemmer. Arbeiderpartiets Hadia Tajik var til stede i salen, med flere av sine andre Ap-kolleger fra Rogaland, men de stemte alle imot. Kan du fortelle de arbeidsløse i Rogaland hvorfor Ap stemte mot feriepenger for arbeidsløse, Hadia Tajik?

Publisert:

Les også

 1. Sommerferie uten feriepenger for arbeidsløse

Mest lest akkurat nå

 1. Koronasmitte på MS «Finnmarken»

 2. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

 3. To nye smittetilfeller i Sola

 4. Simon ble oppringt på jobb: - Du har en død elg i hagen

 5. – Det var verre før, da flere gikk på heroin. Folk ble så jævlig råtne. Stjal fra foreldre og venner. Alt var lov.

 6. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 1. Hadia Tajik
 2. Eirik Faret Sakariassen