Ikke gjør Hillevåg mindre attraktiv for barnefamilier

DEBATT: Ordfører Christine Sagen Helgø og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte barnehagen i 2014. Isaksen kommenterte til Aftenbladet at «flere trenger å jobbe like systematisk med kvalitet og rekruttering som Auglend».

Torbjørn Røe Isaksen besøkte barnehagen i 2014 (bildet) og uttalte til Aftenbladet at «flere trenger å jobbe like systematisk med kvalitet og rekruttering som Auglend».
  • Øystein Klokk
    Far til to barn i Auglend barnehage
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Det skal kuttes opp mot 255 barnehageplasser i Stavanger. Onsdag 14. desember ble det vedtatt å vurdere nedskjæringer i avdelinger i ni barnehager. Fem av disse barnehagene ligger i Hillevåg bydel. Dette er en bydel som scorer lavt på levekårsundersøkelser og som har sosiale utfordringer. Nettopp slike bydeler er det viktig å gjøre mer attraktive for barnefamilier, og da er det feil medisin å kutte i barnehagene.

Les også

Vil vurdere avdelingskutt i disse ni barnehagene

Ny bygningsmasse

Jeg bor selv i Hillevåg bydel og har barn i Auglend barnehage. Dette er en veldreven barnehage med god ledelse og dyktige ansatte som jobber målrettet for trivsel og utvikling for barna. Barnehagen scorer 90 av 100 i sist års brukerundersøkelse. Det er lite utskiftning av personalet og sykefraværet er lavt. I tillegg er bygningsmassen ny og godt tilrettelagt.

Ordfører Christine Sagen Helgø og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte barnehagen i 2014. Sagen Helgø sa følgende etter besøket: «Barnehagen viser kvalitet i alle ledd, de jobber hardt, alle ansatte er med og det imponerer. Det er i tillegg positivt at de samarbeider Universitetet i Stavanger», mens Isaksen kommenterte til Aftenbladet at «flere trenger å jobbe like systematisk med kvalitet og rekruttering som Auglend».

Auglend barnehagen er en barnehage som gjør det attraktivt for småbarnsforeldre å etablere seg i Hillevåg. Det er nå foreslått å kutte tre av åtte avdelinger i barnehagen. Dette vil fjerne attraktive barnehageplasser fra bydelen.

Et slikt kutt vil utvilsomt også ramme kvaliteten i barnehagen og ramme kompetansen som har blitt bygget gjennom systematisk jobbing.

Les også

Ikke bruk ostehøvel på barnehagen vår!

Mye viktigere

For å kompensere for dårlige levekår i Hillevåg, har det fra 2018 blitt øremerket penger til levekårsløft. Dette er penger som for eksempel går til å oppgradere uterom som lekeplasser. Som far til to barn i Hillevåg er det flott med ny lekeplass, men til syvende og sist er en god barnehageplass i Auglend barnehage mye viktigere.

Publisert: