Ustemt om Lyden av Hillevåg

DEBATT: Det er engasjement rundt lydløypa «Lyden av Hillevåg»! Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, men også noen negative.

Publisert: Publisert:

«Vi prøver nye ting, og det er ikke alltid vi treffer blink hos alle. Men vi håper at tiltakene samlet sett bidrar til å skape oppmerksomhet og engasjement rundt det som skal bli den nye Parkveien i Hillevåg», skriver Tina Aksnes om lydløypa i Hillevåg. Her John Derek Bishop (til høyre), Kjetil Steinskog og Tina Aksnes utenfor NMS Gjenbruk. Foto: Jon Ingemundsen

Debattinnlegg

 • Tina Aksnes
  Prosjektleder for «Vi vil bo i Hillevåg», avd. for byutvikling i Stavanger kommune
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Musikken er ganske eksperimentell. Det som oppleves som kult for noen, kan være støy for andre. Det har vi full forståelse for. Derfor er installasjonene plassert i et næringsområde og trukket unna boligbebyggelsen.

Unikt lydbilde

Lydløypa går langs en viktig skolevei, og både lokale bedrifter, Hillevåg historielag og elever fra Kvaleberg skole har vært involvert i lydopptakene. Komponist John Derek Bishop, som blant annet har vært spelemannsnominert, har gjort opptak fra bydelen og satt det sammen til et unikt lydbilde.

Installasjonen er midlertidig og står ut september. Vi setter pris på tilbakemeldinger, og har etter innspill dempet lyden på to av installasjonene utenfor kontoret til Skretting og BilXtra.

Les også

Kan 500 meter lyd løfte Hillevåg?

Lydløypa er en del av prosjektet «Vi vil bo i Hillevåg», som skal skape engasjement og vise fram nye sider av bydelen. Vi samarbeider med skoler, barnehager, organisasjoner og lokale bedrifter, og er imponert over drivkraften i Hillevåg! I september i fjor var flere hundre frivillige med på å lage bydelsfest. To år på rad har vi arrangert Vinterlys, som har gitt nytt liv til området. Arrangementene har skapt midlertidige møteplasser i et viktig byutviklingsområde i Stavanger.

Ta turen

Vi prøver nye ting, og det er ikke alltid vi treffer blink hos alle. Men vi håper at tiltakene samlet sett bidrar til å skape oppmerksomhet og engasjement rundt det som skal bli den nye Parkveien i Hillevåg.

Til dere som ikke har opplevd lydkunsten på Kvalaberg ennå: Vi håper dere vil ta turen og gjøre dere opp en mening selv.

Publisert:

Les også

 1. – Jeg lider meg gjennom støyen i Hillevåg

Les også

Flertallspartiene med godbit til Hillevåg

Les også

Håper ny park kan bidra til å løfte Hillevåg

Les også

Slik skal Storhaug og Hillevåg løftes

Les også

- Vi stortrives på Storhaug

Mest lest akkurat nå

 1. Det nye sykehuset på Ullandhaug skulle stå ferdig i 2023 - slik blir det ikke

 2. Lastebil sto fast under bro i Sandnes

 3. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

 4. 30 smittetilfeller knyttes til én barnehage

 5. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 6. Biden: - Du er den verste presidenten i historien

 1. Debatt
 2. Byutvikling
 3. Hillevåg
 4. Stavanger kommune
 5. Skretting