Urovekkende ansvarsfraskrivelse fra Høyre

I Aftenbladet fredag 10. mai beskylder bystyrerepresentant fra Høyre Cille Ihle Stavanger Arbeiderparti for å svartmale situasjonen om barnefattigdom i Stavanger.

«Bruk stemmeretten for de over 3000 ungene som lever under fattigdomsgrensen i byen vår», skriver Arnt-Heikki Steinbakk fra Arbeiderpartiet. Foto: Rune Vandvik

Debattinnlegg

 • Arnt-Heikki Steinbakk
  Bystyrerepresentant og medlem av kommunalstyret for levekår, Stavanger Ap
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I samme avis er det to sider om Stavanger kommunes åttende levekårsundersøkelse under tittelen «Forskjellene øker i Stavanger». Rogalands Avis har også en sak om denne undersøkelsen med tittelen «Her øker fattige barn mest». Tallene i undersøkelsen er først og fremst bekymringsfull lesning, men de viser også at Ihles påstander faller på steingrunn. Denne typen bagatellisering og påfallende distansering til et så alvorlig tema er både arrogant og urovekkende fra de som styrer byen vår.

Ansvarsfraskrivelser som denne gjør det tydelig at etter 24 år ved makten i Stavanger trenger virkelig Høyre avløsning, og tilsynelatende også en oppvåkning. At de velger ansvarsfraskrivelse over erkjennelse, og i tillegg velger å angripe dem som setter søkelyset på problemet, underbygger bekymringen. Så kjære velger, ved valget 9. september kan du bidra til et sterkere fellesskap i Stavanger, et Stavanger hvor det ikke heter «oss» og «dem», men «vi». Bruk stemmeretten for de over 3000 ungene som lever under fattigdomsgrensen i byen vår, og på politikere som erkjenner fakta.

Les også

 1. – Ap svartmaler barnefattigdommen i Stavanger

 2. Historisk løft for barnefamiliene

 3. SSB-forsker: Siv Jensen tar feil om hovedårsaken til barnefattigdom

 4. Barnefattigdom kan true velferdssamfunnet

 5. Vår kamp mot barnefattigdom fortsetter

Publisert:
 1. Debatt
 2. Arnt-Heikki Steinbakk

Mest lest akkurat nå

 1. Diego Maradona (60) er død

 2. Vil teste ut 6-timersdag i Stavanger

 3. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

 4. Direkte nå: Følg Drammen – Nærbø

 5. Lastebil mistet nesten lasten i rundkjøring - trafikken går som normalt

 6. Rødt krever uavhengig gransking etter avsløringer om vindkraft i Rogaland