Sykehjem, trivsel, bingo og politikk

DEBATT: Er ikke aktivitet og sosialisering like viktig som mat og søvn?

«Jeg vil at han – og andre i samme situasjon, som i alder ikke nærmer seg livets utgang, skal få et bedre tilrettelagt tilbud», skriver Arnfinn Stensø.
  • Arnfinn Stensø
    Arnfinn Stensø
    Stavanger
Publisert: Publisert:
Les også

Arnfinn Stensø: Jeg har en venn som mistrives på sykehjem

iconDenne artikkelen er over tre år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg har fått et tilsvar fra Sigvart Østrem 3. september. Han svarte på et innlegg jeg hadde i Aftenbladet 30. august. Hans oppfatning er at jeg snakker ned sykehjem. Ja, i denne sammenheng gjør jeg nok det. Ikke pleien som tilbys, ei heller menneskene som jobber der, nei de grunnleggende behovene blir dekket på en god måte. Men så var det dette med den mentale helsen. Det som gjør at du i ditt hodet ser verdien av livet, at du føler et snev av livsglede, det som gjør at du lever – ikke bare eksisterer.

Arbeidsfør alder

Jeg har altså en venn, i arbeidsfør alder (det glemte jeg å nevne i mitt forrige innlegg), som får tilbud om en seng på et sykehjem for at kona skal få avlastning. Jeg vil at han – og andre i samme situasjon, som i alder ikke nærmer seg livets utgang, skal få et bedre tilrettelagt tilbud. At de kan få et tilbud om være sammen med likesinnede, i et sosialt fellesskap, finne noen å le sammen med, et tilbud til å bli glad av, hvor en får bruke «nøtta» og glede seg til neste gang de skal dit. Omtrent som mitt barnebarn som elsker å være i barnehagen, simpelthen fordi noen sørger for at det skjer noe gøy.

Valg om noen dager

Det er valg om noen dager, spørsmålet er da hvilket parti som setter dette på dagsorden? Og så vil jeg minne Østrem om at bingo kan være spennende nok, men det kommer jo litt an på premien!

Publisert: