Ap setter inkluderingsdugnaden på spill

DEBATT: For Høyre er det viktig å skape et samfunn med muligheter for alle og små forskjeller.

Flere bransjer er sårbare og trenger den fleksibiliteten innleie gir, mener Aleksander Stokkebø, stortingsrepresentant for Rogaland Høyre.

Debattinnlegg

 • Aleksander Stokkebø
  Aleksander Stokkebø
  Stortingsrepresentant, finanskomiteen (H)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Når vi vet at en av de største forskjellene er mellom de som er i jobb og de som er utenfor jobb, er det derfor viktig for oss å skape flere jobber og la flere delta. Samtidig skal vi bygge et trygt, seriøst og anstendig arbeidsliv. Når innleienivået i Oslo-området er høyt, strammer vi inn, stiller strengere krav til faste ansettelser og skjerper kampen mot arbeidslivskriminaliteten. De som ikke følger reglene må skjerpe seg, og de som ikke skjerper seg skal bort.

Oppgangen er sårbar

Men at noen trenger medisin, betyr ikke at alle må medisineres. Når vi vet at de største utfordringene er i bemanningsbransjen innen bygg og anlegg, må vi starte der. I hele landet og i Rogaland ser vi nå en voksende optimisme og at nye jobber skapes. Men oppgangen er sårbar, og bedriftene har behov for en viss fleksibilitet. Derfor er det veldig leit at Arbeiderpartiet og flertallet vil sette denne framgangen på spill og stramme skruen overfor bemanningsbransjen så fort og så hardt at den fort kan knekke.

Et godt eksempel

De fleste som får jobb i et bemanningsbyrå, får ofte raskt fast jobb. For mange er det porten inn til arbeidslivet. For litt siden ble jeg kjent med historien til en familiefar med tre barn. Denne faren var ikke som alle andre fedre. Han var straffedømt og hadde sonet sin dom. På spørsmål fra arbeidsgiver om han var til å stole på svarte han: «Jeg har sviktet min familie på det groveste. Men nå skal jeg gjøre opp.» Og det gjorde han. Etter bare seks måneder som innleid fikk han fast ansettelse, og nå har han jobbet der i over ti år. Han fikk sjansen, og han tok den. Det finnes mange som ham, som banker på døra inn til arbeidslivet. Så la oss åpne døra, ikke låse den.

Med Høyre skal vi skape flere jobber og la flere delta, samtidig som vi bygger et trygt, seriøst og anstendig arbeidsliv. Det gjør vi best med gjennomtenkte tiltak, ikke ved å sette inkluderingsdugnaden på spill.

Les også

 1. Dette er SUS sin plan for å unngå arbeidskrim i sykehusbyggingen

Publisert:
 1. Debatt
 2. Arbeidsliv
 3. Arbeidsledighet
 4. Jobb og karriere

Mest lest akkurat nå

 1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

 2. Nå skal flere tas

 3. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

 4. Andy Fletcher i Depeche Mode er død

 5. Takker Gjert Ingebrigtsen

 6. Overrasket i lokaloppgjøret: Dette har ikke skjedd på 22 år