Hvor ble det av engasjementet for de svake?

DEBATT: Først og fremst: Ja, bompenger er en avgift som rammer skeivt, ingen tvil om det. Finansiering av goder bør dekkes over skatteseddelen, det er mest rettferdige.

Publisert: Publisert:

– Hvor ble engasjementet av da de arbeidsledige ble fratatt feriepengene? Hvor ble det av engasjementet da regjeringen tok barnetillegget fra de uføretrygdede? spør Marcela Molina. Her fra aksjonen 22. august på Bybrua. Foto: Kristian Jacobsen

Debattinnlegg

 • Marcela Molina
  Stavanger
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Så til saken: Jeg registrerer at visse lokalpolitikere i Stavanger-området har et «rørende» (populistisk) engasjement for alle de som blir så hardt rammet av bompengene.

Hvor ble de av?

Men hvor ble engasjementet av da de arbeidsledige ble fratatt feriepengene? Hvor ble det av engasjementet da regjeringen tok barnetillegget fra de uføretrygdede? Hvor ble det av kampanjen for å stoppe det usosiale vedtaket om å fjerne fysioterapistøtten til kronisk syke? Hvor gikk demonstrasjonstoget mot kutt på 300 millioner kr innen tannhelse? Og de store oppslagene angående pensjonistenes kutt i kjøpekraften de siste årene, hvor ble de av? Jeg minnes å ha lest at det skal koste litt å dø – ok, gikk noen til barrikadene mot den saken? Og var det noen som gikk i tog mot kutt i pendlerfradraget for arbeidstakere?

Les også

De sosiale forskjellene øker i Stavanger

Les også

900 flere fattige barn på fem år i Stavanger

Ikke samme rørende engasjementet

Poenget mitt? Det er mange flere saker jeg kunne ha ramset opp. Saker som garantert rammer dem som har aller minst, folk som strever med å få livene sine til å henge ihop på grunn av sykdom, og som får ekstra belastninger og bekymringer som konsekvens av de nevnte endringene. Og som dessverre ikke blir overøst av det samme «rørende» engasjementet fra disse politikerne.

Publisert:

Les også

 1. Wirak: – Bompengene må ned, ellers går Sandnes ut av avtalen

 2. Se bildene: Aksjon mot bompenger ved Bybrua

 3. Politikere nektes svar på bom-effekten på næring og handel

Mest lest akkurat nå

 1. Silje fikk toppkarakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i klesbutikk.

 2. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

 3. Viking raste etter nederlaget: – Sjokkerende

 4. Fant smitte på 344 fly i Norge. De fleste tilfel­lene kommer fra ett land

 5. Kan man legge det i fryseren? Eller helle kokende vann over? Her får du svar om hvordan viruset drepes i tøymunnbind

 6. FULL OVERSIKT: 5 døde, 832 påvist smittede i Roga­land – sjekk din kommune

 1. Debatt
 2. Barnetrygd
 3. Privatøkonomi