Bibel i bokhylla eller ei, – la fornuft, ikke misunnelse, styre i byggesaker

DEBATT: Det er bare å ta av seg hatten for Rennesøy kommune og den administrative saksbehandlingen angående naustet til politikeren fra Kristelig Folkeparti.

Dette oppgraderte naustet til tidligere ordfører i Rennesøy kommune, Jostein Eiane, gleder Frp- politiker Pål Morten Borgli.
  • Pål Morten Borgli
    Pål Morten Borgli
    Varaordfører i Sandnes (Frp)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg registrerer en massiv kritikk av saksbehandlingen av et naust som er søkt om i 2017 i Rennesøy kommune, men det er det vel ingen grunn til.

Det er klart det vekker litt oppsikt når en politiker får bygge et nymotens naust for utleie via Airbnb til over 2000 kr pr. natt, men der det er husrom er det hjerterom sa en KrF politiker i bystyret en gang, og da må vi jo stole på det. Og når man tilhører et kristent folkeparti bør vel kanskje bibelen og hjerterom gå foran planer og rigide regler for bygging av naust.

Likt for alle

Det er forresten ikke første gang vi ser saker ordner seg administrativt i store saker for noen som er på det rette laget, mens andre sliter med detaljer som er helt ubetydelige for både samfunnet og folk flest. Så nå håper vi å se KrF løfte frem andre som sliter med å få gjennom saker i det kommunale systemet.

Nå er det veldig gledelig at dette flotte naustet fikk ja fra kommunen, og det er fantastisk at det er bygget i moderne og funksjonell stil. Det er også veldig gledelig at det er tilgjengelig for utleie da vår region trenger flere overnattingstilbud til turister som kommer hit. For de aller fleste av oss er det veldig vanskelig å få bygget naust. Ja, selv om det søkes om fem kvadratmeter til å oppbevare påhengsmotoren, er det en nesten umulig oppgave. Dette skjer fordi det er misunnelsen og ikke fornuften som driver frem plan- og bygningsloven som hindrer folk i å utvikle og fornye egen eiendom.

Les også

Torstein Jørgensen: «Naustet til den tidligere ordføreren framstår som et ødelagt kulturminne»

Jostein Eiane har også fått plass til å ta imot gjester.

Saksbehandling i særklasse

I Norge burde vi heie på alle som ønsker å oppgradere, bygge på og ikke minst ta i bruk vakre eiendommer ved sjøen. Så i denne saken burde saksbehandler få en blomst for vel utført saksbehandling. Dersom kommunen var negativ til tiltaket burde det blitt politisk behandlet. Dette er et prakteksempel på hvordan ting kan gjøres i det offentlige byråkratiet.

Det eneste problemet jeg ser er at det drives mye forskjellsbehandling i norske kommuner. Oppfordringen må være å følge Rennesøy sin praksis, så må man selvsagt behandle folk likt, enten det er oss som har bibel i bokhylla eller man rett og slett bare er en helt vanlig borger.

Les også

Tidligere ordførers nymotens naust ble ikke politisk behandlet

Les også

Eiane kan miste tilskudd til naustet

Publisert: