Sykehus på Våland?

Stavanger universitetssjukehus (SUS) ligger i Bekkefaret i Hillevåg kommunedel i Stavanger, godt sør for grensen til Eiganes og Våland kommunedel. Altså ligger SUS ikke på Våland, slik Aftenbladet igjen skriver, konstaterer Sveinung Bendiksen.
  • Sveinung Bendiksen
    Stavanger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

DEBATT: Hva skjer med sykehustomten på Våland, undres Aftenbladet.

Les også

Teknikken er revet, men hva skjer på sykehustomta på Våland?

Det er ikke første gang avisen plasserer Stavanger universitetssjukehus på Våland. Det har avisen gjort i mange år.

Første gang jeg leste det, tenkte jeg: – Åh, skal Fylkeskommunen flytte ut? For det har vært et sykehus på Våland, nemlig Stavanger sykehus.

Utgangspunktet for det som i dag er Stavanger universitetssjukehus (SUS), var Rogaland sykehus, og det lå i Hillevåg. Der ligger det fortsatt.

Alle bygningene som nå utgjør vårt sykehus, omkranser den gamle bygningen som var Rogaland sykehus. Alle ligger på sørsiden av Armauer Hansens vei. Vålandskråningen ligger på nordsiden, og går opp mot toppen – mot Vålandstårnet.

Våland var en del av Egenesløkkene, men strakte seg ikke inn i Hillevåg. Så vidt jeg erindrer betyr Våland «land i utkanten» – altså i utkanten av Egenesløkkene.

Byen ble delt inn i bydeler, som i dag kalles kommunedeler. Stavanger universitetssjukehus ligger i Hillevåg kommunedel. Grensen mellom denne kommunedelen og Eiganes og Våland kommunedel går gjennom Overlege Cappelens gate, altså på toppen av Vålandskråningen.

Så kan man diskutere om det finnes en enda bedre beskrivelse av SUS sin beliggenhet. Kanskje er Bekkefaret det riktigste? Våland er det i hvert fall ikke.

Les også

Drøset: «Viktig melding om nye stedsnavn»

Publisert: