Vi kan bli byen som ikke fulgte med i tiden

– Får Folgerøs holdninger tilslutning, ja så kan hun faktisk få rett. Vi kan bli byen som ikke fulgte med tiden», skriver Per Th. Grimnes. Foto: Jarle Aasland

Debattinnlegg

 • Per Th. Grimnes
  Per Th. Grimnes
  Sivilarkitekt MNAL, Stavanger
Publisert: Publisert:

DEBATT: «Kommunedelplan for Stavanger sentrum – sentrumsplanen – viser vei til framtidens Stavanger sentrum» det står som ingress for plandokumentet. Etter sju års innsats vedtok bystyret 11. mars 2019 denne planen, som nå steg for steg skal realiseres.

Det byr imidlertid på overraskelser. «Oslo-fantasien vil ikke fungere i Stavanger», skriver Ingebjørg Folgerø i Aftenbladet (mandag 11.01.), og hun følger opp med et innlegg blottet for enhver form for fantasi, depressivt fra ende til annen. Hun boltrer seg i alt som er større og bedre i Oslo og konkluderer slik: «Stavanger har ikke noe av dette, og vi får det neppe heller».

En ting er sikkert, får slike holdninger tilslutning, ja så kan hun faktisk få rett. Vi kan bli byen som ikke fulgte med tiden. Folgerø signerer innlegget som representant for Stavanger Høyre, rimelig overraskende siden ikke minst Høyre har vært pådriver i planarbeidet, og tilhørt flertallsfløyen i hele planperioden.

Les også

 1. – Oslo-fantasien vil ikke fungere i Stavanger

 2. – Sentrumsplanen fungerer så lenge den blir gjennomført

 3. – Sentrum – bare for Storhaug?

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Stavanger sentrum
 3. Stavanger kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Koronasmitte på Stavanger-skole

 2. Får ikke selge kjøleskap i bilbutikk

 3. Åtte spekkhoggere boltret seg i Jøsenfjorden: - En fantastisk naturopplevelse

 4. Bjarne Berntsen til Aftenbladet – blir vår nye fotballekspert

 5. Norge bruker hundrevis av millioner i året på tolker. Nå ber Frp folk som har vært lenge i Norge, betale selv og lære seg norsk

 6. Antall smittetilfeller doblet på en uke: – Smitten er knyttet til to klynger