Vi kan bli byen som ikke fulgte med i tiden

– Får Folgerøs holdninger tilslutning, ja så kan hun faktisk få rett. Vi kan bli byen som ikke fulgte med tiden», skriver Per Th. Grimnes.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

DEBATT: «Kommunedelplan for Stavanger sentrum – sentrumsplanen – viser vei til framtidens Stavanger sentrum» det står som ingress for plandokumentet. Etter sju års innsats vedtok bystyret 11. mars 2019 denne planen, som nå steg for steg skal realiseres.

Det byr imidlertid på overraskelser. «Oslo-fantasien vil ikke fungere i Stavanger», skriver Ingebjørg Folgerø i Aftenbladet (mandag 11.01.), og hun følger opp med et innlegg blottet for enhver form for fantasi, depressivt fra ende til annen. Hun boltrer seg i alt som er større og bedre i Oslo og konkluderer slik: «Stavanger har ikke noe av dette, og vi får det neppe heller».

En ting er sikkert, får slike holdninger tilslutning, ja så kan hun faktisk få rett. Vi kan bli byen som ikke fulgte med tiden. Folgerø signerer innlegget som representant for Stavanger Høyre, rimelig overraskende siden ikke minst Høyre har vært pådriver i planarbeidet, og tilhørt flertallsfløyen i hele planperioden.

Publisert: