En lillefinger og en knyttneve til Frp

Quiz: Hva er en skjebne verre enn døden for Per Fugelli? Svar: Å bli omfavnet av Frp.

Publisert:

Onsdag overtok Sylvi Listhaug fra Frp det politiske regjeringsansvaret for innvandring og integrering, som ny statsråd i Justisdepartementet sammen med partifelle Anders Anundsen. Scanpix

Debattinnlegg

Per Fugelli

Jeg tar det meste med humør og hummer og chablis for tiden, men nå er det NOK av Frp-fanteri!

To ganger ga jeg Fremskritts-partiet en lillefinger da flyktningene overveldet oss for et par måneder siden.

  • Lillefinger 1: I et intervju i Dagbladet Magasinet 21. november: «Frp skal ha en slags ros for klarsyn om at vi må være et land med grenser.» Samtidig kritiserte jeg partiet for å skape fremmedfrykt og muslimhets, som har vært dere politiske sikringskost i alle år.
  • Lillefinger 2: Intervju i Nettavisen 30. november: «Per Fugelli roser Frp for å ha vært klare på at Norge trenger grenser. Samtidig kritiserer han partiet for å stå for fremmedfrykt og rasisme.»
Dere fortjener skam for at dere i alle år har skapt frykt og mistanke mot flyktninger og innvandrere, især muslimer.

Per Fugelli er professor i sosialmedisin, forfatter og en aktiv samfunnsdebattant.

Frp som Fanden

Så tar Frp, som Fanden, hele hånden og hele meg til inntekt for hele sin asyl— og innvandringspolitikk:

  • Per Sandberg til Nettavisen 30. november: «Dette er en oppreisning til Frp!»
  • Aina Stenersen (Frp), Dagbladet 14. desember: «[…] og selv den trofaste Frp-kritikeren Per Fugelli gir partiet respekt for partiets klare tale i asyldebatten.»
    NTB og TV2 følger opp med oppslag om at folk flest, og blant dem nå også Per Fugelli, forettrekker Frp’s innvandringspolitikk.

Hør Frp, for min sjelefred og julefred, må jeg få gjøre følgende klart som krystall: Dere fortjener respekt for at dere i alle år har sett at her må være grenser for innvandring til Norge. Dere fortjener skam for at dere i alle år har skapt frykt og mistanke mot flyktninger og innvandrere, især muslimer.

Det går an å være på vakt og å være streng og å være menneskelig på samme tid.

Å ville hverandre vel – med grenser

Debatten om asyl og innvandring bør deles i to:

  • Hvor mange flyktninger og innvandrere skal Norge ta imot? Norge har tatt imot 30.000 i 2015, Sverige 160.000, Tyskland 1 million. Vi har nettopp fått et bredt politisk forlik i Stortinget om strengere praksis for asyl og opphold i Norge. Det er greit. Men jeg skulle ønske en bred enighet også om svaret på neste spørsmål:
  • Hvordan skal vi møte og behandle de menneskene som får bli i landet? Nøkkelordene som åpner for god inngang i den norske flokken er: Tillit, likeverd og glede ved mangfold. Vi må stole på hverandre, respektere hverandres guder og skikker så lenge de er innenfor Norges lover – og ikke minst: Ville hverandre vel.
    Jeg tror det er disse verdiene vår nye innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, har mareritt om, når hun uttaler til NRK: «Jeg reagerer på dette godhetstyranniet som rir det norske samfunn som en mare.»

Vi skal ikke være dumsnille. Men det går an å være på vakt og å være streng og å være menneskelig på samme tid. Vi skal være årvåkne for at det kan komme terrorister med flyktningene. Vi skal beskytte velferdsordningene våre mot misbruk. Vi skal gjøre det vi kan for å forebygge tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Men vi må ikke med disse farene bygge et fiendebilde av «de andre». Det store, store flertall av flyktningene er godtfolk som fortjener å bli møtt av en velkomstkultur, ikke av troll som er seg selv nok. Vi skal møte de menneskene som vil til Norge med grenser, grenser rundt landet og grenser inne i landet – men også med grunnstoffet: God vilje.

Denne mannen sitter fra i dag, 16. desember, ved Kongens bord.

På landsmøtet til Frp i mai, mens tragediene utspilte seg i Middelhavet, stilte Per Sandberg med en t-skjorte med teksten: «Good Journey. Sea adventure» (God tur. Eventyr til sjøs). Vidar Ruud, Scanpix

Frp's sanne ansiktDette er ikke snillisme. Det er knokkelhard realisme. Det er bare gjennom å møte de nye med folkeskikk og nestekjærlighet, vi kan holde Norge samlet til et rike også i framtiden. Kan vi få til en slik velkomstkultur med et sterkt Frp i regjering?

Frp-leder og finansminister Siv Jensen oppfordret i mai kommunene til å si nei til hennes egen regjerings opplegg for bosetting av syriske flyktninger. Vidar Ruud, Scanpix

Med en visestatsminister Siv Jensen som til stormende applaus på Frp’s landsmøte i mai ba norske kommuner si «NEI!» til å bosette flyktninger fra Syria? Med en Frp-leder som gang på gang sprer den giftige tanken om «snikislamisering», så kraftfullt at en mann nylig sparket en ung kvinne med hijab ut av T-banevognen, med ordene: «Kom deg ut! Du snikislamiserer meg!»Med en justisminister Anders Anundsen som har sabotert Stortingets vedtak om mykere praksis for utsendelse av asylbarn som har bodd lenge i landet?

Med en Carl I. Hagen som, mens tusener risikerte livet i synkeferdige båter over Middelhavet, ropte: «Snu båtene!»

Med en Christian Tybring-Gjedde som sier om det Norge vi skal prøve å bygge sammen: «Vi tror ikke på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Idioti på lang sikt. Vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler.» (Aftenposten 250810)

Med en Per Sandberg som poserte på Frp’s landsmøte med et bredt flir og en T-skjorte med hilsen til desperate båtflyktninger: «GOD TUR!» Denne mannen sitter fra i dag, 16. desember, ved Kongens bord.

Er det disse verdiene, dette menneskesynet og samfunnshåpet vi vil bygge Norge videre med?

Nå bør alarmen gå i den norske folkesjelen og i de andre partiene.

Bør ikke være i regjering

Fremskrittspartiet styrer nå innvandrings— og integreringspolitikken med sine to statsråder i Justisdepartementet: justis- og beredskapsminister Anders Anundsen og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Førstesiden i Aftenposten 16. desember har denne overskriften: «Frp vil bruke regjeringsmakten til å feste et varig grep om innvandringsfeltet.»

Nå bør alarmen gå i den norske folkesjelen og i de andre partiene.

Norge skal være et land med grenser. Om det er alle nå enige. Men her bør også være grenser for dårlig folkeskikk, fremmedfrykt og menneskeforakt. Derfor bør Fremskrittspartiet miste oppholdstillatelse – i regjeringen.

Les også:

Les også

Frp i fri dressur etter ommøblering

Les også

Dristig av Erna

Les også

Quiz: Har du kontroll på de nye regjeringsmedlemmene?

Publisert: