Det psykiatriske tilbudet ved SUS vil bli redusert

  • Arnhild G. Ottesen
    Arnhild G. Ottesen
    Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse (LPP) Rogaland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

PSYKISK HELSE: Uansett hvilken løsning SUS lander på, er det et faktum at antall sengeplasser for borgere med behov for akuttinnleggelse i psykiatrien, vil bli redusert.

Klinikksjef Horpestad deler min bekymring for en eventuell nedleggelse av langtids psykoseposten ved SUS. Men som Horpestad påpeker, planen er at sikkerhetsposten skal utvides innenfor den eksisterende bygningsmassen.

Sikkerhetsposter i psykiatrien er i hovedsak for mennesker som er dømt til psykisk helsevern, noe de er i sin fulle rett til å få. Ifølge Horpestad er det mangel på plasser innen sikkerhetspsykiatrien i Helse Vest.

Mennesker fra andre regioner kan sendes til SUS for behandling når SUS utvider sin sikkerhetspost. Faren for at antall sengeplasser for psykisk syke mennesker, som ikke har gjort noe kriminelt, reduseres i vårt område. Det er stikk i strid med det fagfolk har signalisert etter den tragiske hendelsen på Kongsberg.

Publisert: