Jeg er skremt over Gjems-Onstad

DEBATT: Det var med dyp bekymring jeg leste Ole Gjems-Onstad sin kronikk i Aftenbladet 6. mai. Jeg er bekymret over hva han forfekter. Og jeg er skremt over hans logiske tankebrist.

«Det er et trist skue å lese angrepet fra Gjems-Onstad. Det viser hvorfor det er viktig å få på plass en kommisjon, som kan se på årsakene til dette angrepet på det norske demokratiet», skriver Atta Mohammed.

Debattinnlegg

 • Atta Mohammed
  Atta Mohammed
  Gjettum, tidl. nestleder i Al-Noor islamic Center
Publisert: Publisert:

Han titulerer seg som professor, og det skal på en måte kvalitetssikre det han skriver. Men jeg tenker at dette resonnementet hans må stå til stryk, og at faktaene hans holder ikke vann.

Forståelsesbrister

Gjems-Onstad er sikkert en god skattejurist, men alt det andre må ha klare forståelsesbrister. Og jeg kommer med et godt råd til Gjems-Onstad, konsentrer deg om det du kan, og la alt det andre ligge. Jeg tror det tjener din sak, og ditt gode renomme som skatteekspert.

Mange har skrevet mye og meget bra i etterkant av kronikken til Gjems-Onstad, og jeg håper at mange flere tar til motmæle. Fordi dette er de holdningene som nå kommer frem i lyset, og som kan kaste et lys over hvordan 22. juli kunne skje. Ingenting oppstår i et vakuum, det er konspirasjoner som dette, som i ytterste konsekvens fører til massedrap, som det skjedde på Utøya.

Viser viktigheten

Man skaper fiendebilder, og i dette tilfellet så var fiendebildet Ap, og man konspirerer helt tilbake til før krigen, og denne konspirasjonen fortsetter. Det er et trist skue å lese angrepet fra Gjems-Onstad. Det viser hvorfor det er viktig å få på plass en kommisjon, som kan se på årsakene til dette angrepet på det norske demokratiet.

Det er ingen tvil om at dette angrepet var rettet mot Ap og AUF. Og det er lett å gjennomskue at Gjems-Onstad ikke vil at vi skal komme til bunns i dette. Norge vil ikke komme noen vei uten å ta dette oppgjøret. Med Gjems-Onstad sitt resonnement, så vil alltid offeret være skyldig i sin egen tragedie. Slik jødene var det under 2. verdenskrig. Og holder man seg til Norge, så var det slik Benjamin og Johanne også var skyld i sin egen tragedie. Og akkurat slik muslimene holdt på å bli skyldige i massemord på seg selv den 10. august. I et demokrati skal det være plass til alle stemmer, men de stemmene skal ikke seile på falske narrativer.

Les også

 1. «Ap og AUF misbruker 22. juli»

 2. 22. juli: – De sviktet ikke, de ble beskutt

 3. – Selvsagt må vi alle bruke 22. juli

 4. Vi er uenige om mye, men enige om dette: Påstanden til Gjems-Onstad er grov og den er feil

 5. 22- juli: – Skatteprofessor på ville veier

Publisert:
 1. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Leteaksjon på Stord - bilfører savnet etter ulykke

 2. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

 3. 24.429 nye koronasmittede registrert siste døgn

 4. Kritisk til Disneys nyinnspilling av «Snehvit og de syv dvergene»: – Hva driver dere med?

 5. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 6. Nå kan flere teste seg ut av koronakarantenen