Er ikke vi på Vestre platå like viktige som de ved Gauselvågen?

Det er grunn til å gratulere de fleste parter i saken om turstien langs Gauselvågen som ved å sette beboerne først, endelig fikk en løsning. Vi som bor på Vestre platå er ikke like heldig stilt.

Tiden er gått fra slike store kontorbygg som dette som planlegges i Knud Holms gate 8, hevder leserbrevskribenten. Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects

Debattinnlegg

 • Bjørn Jarle Johannesen
  Stavanger
Publisert: Publisert:

I St. Olav dreier det seg også om mange hundre, faktisk flere tusen menneskers trivsel, menneskers ønsker om lys og litt utsikt, og ikke minst om den garantert negativ utvikling vedrørende vindforhold. Boforhold som dermed blir betydelig forverret.

Det å bygge i høyden skaper store utfordringer hva angår vind. Ikke uten grunn at St. Olavs gate har en sterk nord/sør vind rett gjennom gaten.

De nye prosjektene vil høyst sannsynlig gjøre dette problemet verre. Ja, det er et problem, og ikke bare en utfordring, som det heter i moderne språk. En liten grønn park er så absolutt ingen erstatning for de sterke vindene vi får.

Der er mange kjekke mennesker, som bor på Vestre platå, bak Hotell Atlantic. Mange ganger flere enn på Gauselstraen. Vi har vel også rett på ordnede boforhold? Hvorfor kan ikke de kjekke folkene på Vestre platå sidestilles med de på Gausel?

Hvorfor kan ikke tre store stygge nybygg i vårt boligområde sidestilles med noen stier som endatil ikke skal få gatelys? Hvorfor kjører politikerne rett over oss i St. Olav?

Disse nye bygg skal benyttes til noe så umoderne som kontorplasser. I en tid da det er hjemmekontor som gjelder og som er fremtiden. Pandemiene har lært oss det. I tillegg er det om lag 300.000 m² ledige kontorlokaler ledige.

I Gauselvågen får menneskene fremdeles kunne se havet. Hvorfor skal ikke vi på St. Olav/ Vestre platå også fremdeles få se Breiavatnet?

I Gauselvågen vil nyetableringen av turvei ikke påvirke vindforholdene. I Vestre platå vil nye høyhus forsterke vindforholdene og skape ytterlig dårligere boforhold for oss. Fortjener ikke vi på Vestre platå også gode boforhold?

Er det faktisk ingen mulighet til å snu? Godt politikerarbeid hadde kunne lykkes med det, spesielt med tanke på hvordan verden har endret seg.

Det skulle ikke forundre meg om utbyggerne, med sine planer lagt før pandemien, ville vært glad for å slippe å gjennomføre disse nå. Knud Holms gate 8 fortjener et bedre liv, enn det som var planlagt før pandemien. Eieren sliter jo fra før med å fylle hullet i Tanke Svilands gate.

Disse nye bygg skal benyttes til noe så umoderne som kontorplasser. I en tid da det er hjemmekontor som gjelder og som er fremtiden.
Publisert:
 1. Byutvikling
 2. Gauselvågen

Mest lest akkurat nå

 1. 40 nye tilfeller av det muterte koronaviruset i Nordre Follo

 2. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

 3. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

 4. 14 ansatte mister jobben i Byggmakker Sørbø

 5. Lave, lokale smitte­tall gir forsiktig opti­misme – tror på gradvis åpning

 6. Tre svensker fikk saftig bot etter å ha kjørt ulovlig inn i Norge