Ser vi nå en ny kurs fra Arbeiderpartiet?

DEBATT: Et beklagelig vedtak ved Blidensol ser ut til å ha ført til en gledelig snuoperasjon i Ap!

Publisert: Publisert:

«Ap argumenterer nå på en måte som vitner om en større aksept og forståelse for menneskers religiøse identitet og rom for den religiøse dimensjonen i samfunnet», skriver Inge Takle Mæstad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Debattinnlegg

  • Inge Takle Mæstad
    Bystyrerepresentant, Stavanger KrF
iconDenne artikkelen er over tre år gammel
Les også

Kan en storvokst, mannlig pleier som har barbert hodet, virke fryktinngytende på noen pasienter?

Vedtaket om innføring av hijab-forbud for ansatte ved Blidensol sykehjem er jeg uenig i. Ferdig med det. Men debatten som har fulgt i etterkant, har noen interessante perspektiver som er verd å stoppe opp ved. Ikke minst Ap har bidratt til det.

Les også

«Det er all grunn til å gi støtte til Blidensol, som har integritet og mot til å stå opp for pasientenes rettigheter»

Ikke uventet

At Ap plasserer hijab-vedtaket i diskrimineringsbåsen er ikke uventet. Jeg kan følge Ap på det. Samtidig argumenterer Ap på en måte som vitner om en større aksept og forståelse for menneskers religiøse identitet og rom for den religiøse dimensjonen i samfunnet. Med glede følger jeg Ap på det også!
Norge blir et stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst samfunn. Arbeiderpartiets trylleformel for å bygge dette flerkulturelle samfunnet har tradisjonelt vært en panisk streben etter "nøytralitet".

Les også

Biskopen ut mot Blidensols hijab-nekt

Les også

- Ingen reagerer på hijaben min, bortsett fra styret

Les også

Hijab-saken kom bardust på styret

Neglisjert og satt i bås

Parolen har vært en spesialversjon av eget slagord: "Alle skal med, og ingen må støtes på veien!" Synliggjøring av tro og religiøse uttrykk som en viktig del av både menneskers og samfunnets identitet, har vært neglisjert og satt i bås. Gjerne den nærmest diskrimineringsbåsen.

I Aftenbladet 17. november kommer Jone Laursen, Sahfana M. Ali og Linda S. Krüger fra Stavanger Ap med fire spørsmål til Thomas Middelthon og Nils Thomas Svendsen om hijab-forbudet. Mens de venter på svarene har de kanskje tid til å svare på mitt ene: Ser vi nå en ny kurs fra Ap, som strekker seg lenger enn debatten om hijab ved Blidensol?

Publisert:

Les også

  1. Vi oppfordrer sterkt til at hijab-forbudet ved Blidensol sykehjem blir gjort om

  2. Kommunen kan ikke stoppe Blidensols hijabforbud

  1. Inge Takle Mæstad
  2. Sykehjem
  3. Jone Laursen
  4. Hijab
  5. Kristelig Folkeparti (KrF)